Személyre szabott 2018-as naptár készítése ingyen és egyszerűen

Lassanként véget és az év, s bár igyekeztünk rengeteg karácsonyi ötlettel szolgálni a közelgő ünnephez, pár nappal karácsony után majd egy újabb kihívás elé nézünk: indul 2018. Ez pedig azt jelenti, hogy időszerű lesz egy 2018-as naptár készítése, házilag. Mert ugyebár vásárolhat is ilyet az ember, de talán sokan osztják a véleményünket, miszerint sokkal jópofább és személyesebb, ha egy házilag készített naptár lóg a falon, vagy a lapul a pénztárcánkban. Éppen ezért mutatunk néhány remek – ráadásul ingyenes – online szolgáltatást, amelyekkel nem jelent majd gondot a naptárkészítés, akkor sem, ha semmiféle kiadványszerkesztési tudással nem rendelkezünk.

Frissítés 2018.12.12.: a közelgő 2019-es évre való tekintettel frissítettük a gyűjteményt extra naptárakkal is új cikkünkben, amelyet erre a linkre kattintva olvashatnak el.

 

2018-as naptár készítése, hihetetlenül egyszerűen

Szóval a naptárkészítés tényleg nem ördöngösség immár, nem kell profi tördelőnek vagy grafikusnak lennünk, hogy elkészítsük saját naptárunkat. Még csak megfelelő szoftverre sem igazán lesz szükségünk, hiszen az alábbi weboldalak tetszőleges – modern – böngészőben megnyithatók és használhatók.

Kezdjük rögtön a TimeAndDate.com oldallal, amelynek egyik kiemelt része jöhet jól ezúttal. Ez a Create Printable Calendar, ahol néhány mezőt kitöltve (például naptár címe), és pár opciót bejelölve (nyelv, hét első napja, ünnepnapok jelölése stb.) gyakorlatilag automatikusan dobja össze nekünk az oldal a naptárat. Kérhetünk éves (Yearly), havi (Mothly), heti (Weekly), vagy napi (Daily) változatot egyaránt.

Választható a papírméret, a holdfázisok és ünnepnapok megjelenítése, az adott hét számának jelölése, s pár naptárstílus is. A végeredmény pedig vérprofi, PDF-ben letölthető naptár lesz. Hihetetlenül jó darab, s bár alapból saját fotóval mondjuk nem egészíthetjük ki az anyagot, de így is ízléses és áttekinthető naptárunk lesz. Ha pedig nem bírunk magunkkal, a PDF-et később beemelhetjük egy tetszőleges tördelőprogramba és ott hozzárakhatunk még bármit.

Alternatívaként tudjuk még ajánlani a PicallyCalendar.com oldalt is, amelyen már fotóval is kiegészíthetjük a készülő naptárat. Cserébe itt a magyar nyelvről kell lemondanunk, az ugyanis nem választható, de lássuk be, azért azt a pár napot és hónapot bárki el tudja sajátítani a rendelkezése álló nyelvek (angol, német, olasz, japán, orosz, spanyol, francia stb.) valamelyikén. Extrából itt jóval kevesebbet kapunk, de cserébe azonnal a naptárra kerül a kedvenc fotónk is.

Ha valaki még mindig elégedetlen a lehetőségekkel, annak tudunk javasolni egy harmadik megoldást is: a CalendarLabs.com oldalt. Itt is saját fotóval ellátott, látványos naptárat kreálhatunk, amelyet azonnal nyomtathatunk, vagy lementhetjük PNG képformátumban a gépünkre.

 

Extra tipp

Végül, ha valaki úgy érzi, inkább offline tördelnél be a jövő évi naptárat, tudjuk javasolni az erre akár a Wordöt is, amelyhez számtalan remek (2018-as) naptár sablont lehet letölteni, teljesen ingyen. Macen pedig akár otthonra is kiválóan használható kiadványszerkesztő a Swift Publisher, amelynek ráadásul dedikált naptárkészítő funkciója is van. Szóval gyerekjáték vele összerakni egy egyedi, személyre szabott naptárat (van egy “testvére is, Printworks 2 néven).

Ne maradjon le erről sem!