Weboldalak linkjének eltárolása későbbre a Chrome-ban

Míg a Safarinak és az Edge-nek egyaránt van saját megoldása az éppen olvasott weboldalak linkjének átmeneti eltárolására, ez az asztali Chrome-ból egyelőre kimaradt (a mobil változatban van rá megoldás, offline olvasási lehetőséggel együtt). De aki gyakran olvas minket, tudhatja: a Chrome esetében nem kunszt extra funkciókat beépíteni a böngészőbe, mutattunk már megannyi példát erre. Ezúttal egy olyan kiegészítővel szolgálunk, amellyel gyerekjáték a weboldalak linkjének eltárolása, későbbi felhasználásra.

 

Dog Ear: weboldalak linkjének eltárolása

Megoldás egyébként több is van, de ami nekünk nagyon bejött, az a Dog Ear névre keresztelt kis Chrome plug-in. Telepítése után szépen beépül a kiegészítők gombjainak sorába. Ettől kezdve, az éppen aktív böngészőlapban látható weboldal linkjét egyetlen kattintással elmenthetjük későbbi felhasználásra.

Így nem a könyvjelző-gyűjteményünket terheljük átmenetileg használni kívánt linkek összezsúfolásával, hanem egy külön listában találjuk meg az így elmenett anyagokat. Egészen pontosan az új lap nyitásakor alapból megjelenő lapon láthatjuk majd a mentett linkek listáját, s mindössze egyetlen kattintás, hogy újból megnyissuk bármelyiket. Extraként egyébként – ha a jobb egérgombbal kattintunk a Dog Ear ikonjára és a Dog Ear all tabs menüpontot választjuk – akár az összes megnyitott oldal linkjét eltárolhatjuk ezen a módon. Amire már nincs szükségünk, a listából két mozdulattal törölhetjük.

Egyszerű, gyors, jól használható megoldás ez. Offline olvasásra ugyan nem alkalmas, de arra abszolút megteszi, hogy egy-egy oldal linkjét átmenetileg elraktározzuk magunknak. Aki pedig offline olvasásra szeretné eltárolni a weboldalak cikkeit, blogbejegyzéseit, annak javasoljuk korábbi összeállításunk átnézését, erre a linkre kattintva.

Ne maradjon le erről sem!