Offline olvasás Chrome-ban az iPhone-on

Érdekes újítással bővült a Google Chrome okostelefonos változatának legújabb kiadása. Mostantól lehetőség van az érdekesnek ítélt webes cikkek későbbi, internetkapcsolat nélküli elolvasására is. Így ha egy cikket nincs időnk elolvasni a reggeli kávé mellett, bepótolhatjuk a dolgot akár a buszon is, mobil adatforgalom használata nélkül. Lássuk, miként oldható meg az offline olvasás Chrome-ban.

 

Offline olvasás Chrome-ban az iPhone-on

Bár hasonló funkció az androidos verzióban már régebb óta elérhető (letölthetünk bármilyen oldalt ott is), az iOS változatban ezt egyértelműbben az offline olvasásra hegyezték ki. A mobil Chrome Megosztás ikonját megérintve, az Olvasás később ikont kell választanunk. Ekkor a böngésző letölti az éppen megnyitott oldalt és elraktározza későbbi eléréshez.

Az így lementett cikkeket a Chrome menüjében, az Olvasási lista menüpont választásával érhetjük el, listába rendezve. Ha itt kiválasztunk egy cikket, akkor internetkapcsolat esetén az aktuális, online verziót jeleníti meg a program, de ha épp repülőgép üzemmódban van a telefon, vagy nincs élő internetkapcsolat, akkor a Chrome automatikusan megnyitja a mentett verziót, ráadásul kicsit átalakítva, a mobil kijelzőkhöz alakított formában.

Ugyanilyen megoldást találunk egyébként az iOS saját Safari nevű böngészőjében is: ott a Megosztás ikon megérintése után a H.adás az olv. listához (avagy Hozzáadás az olvasási listához) ikont kell választani. Az elmentett cikkeket pedig a könyvjelző ikon megérintése után, az Olvasási lista kiválasztásával érhetjük el, akár offline is.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató