CTA3 kiegészítő: családi mozik és nyaralós animációk készítéséhez

Régi nagy kedvencünk a CrazyTalk Animator 3 nevű animációs szoftver. A program lényege, hogy igyekszik a lehető legjobban egyszerűsíteni az animációs folyamatokat: rengeteg automatizáció, könnyen használható idősáv, temérdek sablon, kiegészítő várja, hogy felhasználjuk őket. Legyen szó üzleti explainer videóról, vagy akár egész estés rajzfilmről, ennél gyorsabban csak kevés programban haladhatunk a munkával, pláne úgy, hogy a végeredmény is professzionális legyen. Részletes tesztünket a programról erre a linkre kattintva olvashatják el, sőt, korábban bemutattunk már néhány külön megvásárolható kiegészítőt is hozzá: mókás rajzfilmek készítéséhez, vagy éppen a már említett explainer videók és animált infografikák összehozásához.

Ezúttal egy újabb csomagot vettünk szemügyre, amely családi mozik és nyaralós animációk készítéséhez jöhet jól (többek között).

 

G3 PowerTools 3: The Elastics – családi mozik és nyaralós animációk készítéséhez

Bizony, ez már a G3 sorozatnak is a harmadik tagja, ami azt jelenti, hogy lassan nincs olyan témakör, amelyet ne fednének le a készítők egy kiegészítővel. A The Elastics fantázianevű összeállítás ezúttal a család oldaláról közelít. A hétköznapi tennivalókkal, a kirándulással, illetve az igencsak aktuális nyaralással kapcsolatban találunk benne karaktereket, kiegészítő objektumokat, akciókat (egy kattintással alkalmazható animációs fázisokat) stb.

Lássuk, pontosan mit is tartalmaz a csomag. Elöljáróban: a felsorolás minden tagja megvehető külön is, de, ahogy azt már megszoktuk, csomagban megvásárolva jobban megérik az árukat. Nem beszélve arról, hogy erősen összefüggenek, szóval nem nagyon lehet kihagyni egyiket sem a beszerzésből, ha szükségünk van rájuk.

 

Elastic Folks: The Families

A csomag alapköve kétség kívül a négy teljes családra való karaktert felsorakoztató Elastic Folks: The Families válogatás. Ennek segítségével 17 középkorú, 3 idős, és 4 gyerek karakterrel gyarapíthatjuk gyűjteményünket. Extraként kapunk még egy eredeti, japán Shiba kutyát is, amelyik kiváló kiegészítés a korábbi állatos karakterekhez, s persze remekül illik a Satos családhoz. Nem mintha csak japánok tarthatnának Shibát.

A csomag aprólékosan kidolgozott karaktereket tartalmaz, s mivel a készítők igyekeztek egymástól jelentős eltérő testfelépítésű és nemzetiségű egyéniségeket összeválogatni, mostantól sokkal több variációs lehetőségünk lesz, ha sablonokból akarunk kiindulni. Természetesen ezek mind G3-as karakterek, vagyis pillanatok alatt lecserélhetjük az arcokat, fejeket, vagy a Pipeline változatban akár át is szerkeszthetjük az eredeti öltözetet, teljesen egyedire.

 

Facial Components: Face Maker

Az arcok testreszabásához is kapunk extra elemeket, ezek a Facial Components: Face Maker csomagban találhatók. Szemek, szájak, orrok, fülek, fejformák stb. Úgy átvariálhatjuk karaktereinket, hogy az eredeti tervezőjük sem ismer majd rájuk. És ehhez egy pillanatra sem kell megnyitnunk külső képszerkesztőt, vagy grafikai szoftvert. Az egészet intézhetjük a CrazyTalk Animator felületén.

 

Accessories: Identity Maker

A G3-as karakterek ruházatát ugyan külső grafikai szoftverekkel is tudjuk módosítani, a rétegkezelőben egyetlen kattintással megnyithatjuk az elemeket mondjuk az Affinity Photo-ban vagy a Photoshopban, de ha nem akarunk mindent kézzel rajzolgatni, illetve szeretnénk olyan extrákat aggatni a karakterekre, mint sál, ékszerek, legyező, sapkák, sisakok, napszemüveg stb., akkor az Identity Maker a kedvencünk lesz.

Több mint száz jópofa objektum várja, hogy hasznosítsuk, ráadásuk ezek között akadnak olyanok, amelyekhez – Az Actions menüponttal aktiválható – animációs fázisok is tartoznak.

 

Human Motions: Family Life

Szintén a karakterekhez tartozó modul a Human Motions: Family Life, amely egy halom előre definiált mozdulatsort tartalmaz. A halom egészen pontosan: 34 kültéri és 56 beltéri mozdulatsor. Ezek között olyan hétköznapi dolgokat találunk, amit az ember úgy általában csinálni szokott a garázsban, a konyhában, a gyerekszobában, a tábortűznél, sportolásnál (igen, van foci is…).

Ezekre is igaz, ami általában az összes ilyen animációs sablonnál: van kezdő, loop, és befejező fázis belőlük, vagyis azzal sem kell szenvednünk, hogy a főhős életszerűen fogjon neki a futásnak, aztán fusson 2 percig, majd normálisan megálljon. Ez esetben a feladatunk mindössze annyi, hogy rádobjuk a listából a futás kezdeti stádiumát, majd annyi loop részt, amennyire szükségünk van, végül lezárjuk a futáshoz tartozó “end” mozdulatsorral.

 

Scenes & Props: Living Spaces

A fentiek mind remek gyűjtemények, na de mit ér ez az egész, ha csak a fehér háttér előtt öröködnek a szereplők? Nos, erre is van megoldás, a Scenes & Props: Living Spaces gyűjteménybe sűrítve. Van itt komplett gyerekszoba (fiúknak és lányoknak megfelelő változatban egyaránt), padlás, konyha, garázs, erdei tábor, és előkert is.

Mindegyik teljesen testreszabható, mert bár vannak előre berendezett, egy mozdulattal a karakterek mögé dobható “színpadok”, de ezek minden egyes eleme rendelkezésünkre áll egyenként is, vagyis akár a nulláról is felépíhetünk egy helyszínt.

A közel 300 objektum közül sok animált is, például vannak “működő” égők, lobogó tábortűz, szél borzolta bokrok, elhúzható függöny stb. Használatuk egyszerű, szépen kidolgozottak, szóval adott esetben rengeteg terhet levehetnek a vállunkról, amikor össze kell raknunk egy jelenetet.

 

Bónusz: Actors – Adventurer

Talán a fenti összefoglalóból is kiderült, hogy nem igazán érdemes ezeket a gyűjteményeket egyesével megvenni, sokkal parktikusabb, ha teljes csomagot vásárolunk. Már csak azért is, mert ez esetben extraként kapunk egy Adventurer pakkot is, pofa extra karakterekkel (és hozzávalókkal). Márpedig nyáron ez a kirándulósdi elég aktuális témakör. Persze ezen felül is indokolt együtt megvenni mindent: nemes egyszerűséggel ezek az objektumok, animációs fázisok, karakterek szoros összefüggésben vannak egymással. Úgy használhatók ki a legjobban, ha minden részlet megvan.

 

Összegzésül

A CrazyTalk Animator 3, s különösen annak legnagyobb tudású, Pipeline változata tökéletesen testreszabható animációk készítésére is alkalmas, vagyis abszolút professzionális felhasználásra termett. Ennek ellenére sokszor jönnek jól az ilyen sablonok, hiszen gyorsíthatják a munkánkat.

Ha hétköznapi feladatokat végző karakterekre – és környezetükre – van szükségünk, akkor a G3 PowerTools 3: The Elastics csomag igencsak egyszerűsítheti az életünket. Például ha még az idén nyáron szeretnénk előrukkolni valamilyen jópofa, nyaralós, kirándulós, családi videóval, érdemes elgondolkodni a beszerzésén.

Ne maradjon le erről sem!