Mókás rajzfilm készítése: itt a tökéletes alapanyag!

Egy rajzfilm készítése nem feltétlenül könnyű dolog, de ma már rengeteg olyan szoftver akad a piacon, amelyek a végletekig segítenek nekünk. Mutattunk már többet is ezek közül, de a kínálatból az egyszerű használatot tekintve igencsak kiemelkedett a CrazyTalk Animator 3: ennek lényege, hogy grafikai tudás nélkül is profi rajzfilmeket, animációkat kreálhatunk vele. Korábban prezentáltunk már a programhoz egy kiegészítő csomagot, amelynek segítségével animált infógrafikák, explainer videók készíthetők, villámgyorsan, látványos kivitelben.

Ma lazábbra vesszük a figurát és egy olyan sablongyűjteménnyel szolgálunk, amellyel szinte gyerekjáték egy South Park stílusú rajzfilm készítése.

 

G2 Power Tools 4: Buddy’s World

A G2 Power Tools 4: Buddy’s World egy teljesen szeparáltan megvásárolható csomag, amely működik a korábbi CrazyTalk Animator 2 és a nemrég megjelent CrazyTalk Animator 3 alkalmazásokkal egyaránt.

Segítségével mókás rajzfilmeket készíthetünk, South Park stílusban. Mind a környezet, mind a karakterek a népszerű sorozatra hajaznak, de azért nem teljesen ugyanaz a kettő. Mindenesetre nagyon jópofa kis figurákkal dolgozhatunk, ráadásul ha valami teljesen újat akarunk, lehetőségünk van egészen testreszabni őket (erről később).

Hasonlóan a korábban bemutatott CTA kiegészítőhöz, a Buddy’s World is több kisebb pakkból tevődik össze, melyeket ugyan külön is megvásárolhatunk, de egyben jobban megéri. Lássuk hát, melyek ezek a részek.

 

Buddy Build G2 Body Composer Kit 4

Természetesen az egész buli alapját a karakterek adják, így az egyik legfontosabb összetevő kétség kívül az öltözékek gyűjteménye. Az alap karaktert – amely bonyolultnak nem igazán nevezhető, mindössze nyolc részből áll – ezek segítségével szabhatjuk egyedire, ráadásul az öltözeten kívül mindenféle kiegészítők is rendelkezésünkre állnak. Ami fontos: ezeket a karaktereket minden nézőponthoz hozzáigazították, így bár alapvetően 2D animációkat készítünk, a karakterek forgathatók (a CTA pedig amúgy is képes egymáshoz képest térben elrendezni a tárgyakat, karaktereket).

ha kevésnek találjuk a variációs lehetőségeket, az arcokat természetesen kiegészíthetjük más csomagok elemeivel is, így aztán tovább csökkenthető az South Park utánérzés.

Részletek >>>

 

Buddy Faces G2 Head Composer Kit 3

Bár az előbb épp arra buzdítottunk mindenkit, hogy bátran kutyulja a Buddy karakterek arcvonásait a CTA más karaktereinek elemeivel, azonban a Head Composer Kit 3-nak köszönhetően a stílusnál megmaradva is van lehetőségünk további variánsok összerakására.

Arcformák, hajak, szemek, orrok, szájak stb. várják, hogy elfoglalhassák méltó helyüket egy készülő karakteren, s azután életre kelhessenek, számtalan érzést kifejezve.

Részletek >>>

 

Buddy Action 2D Motion Library

S hogy mivel kelthetők életre a Buddy emberkék? Például a 99 különféle, előre definiált mozdulattal, amelyet a Motion Library-ban találunk a telepítés után, kifejezetten ezekhez a karakterekhez készítve.

Tényleg minden témakörben “mozognak” a lehetőségeink. Ha pedig valamit hiányolnánk, a CTA csontváz-rendszerének köszönhetően ezeket a karaktereket is kedvünk szerint pózoltathatjuk, ahogy nekünk tetszik.

Részletek >>>

 

Buddy Plaza Scenes & Props

Mondhatjuk hát, hogy a szereplőgárda elkészült, a fentiekből azért simán összehozható egy egész virtuális stáb. Már csak a megfelelő helyszínt kell kiválasztanunk, ami természetesen lehet saját rajz is, de ha nem konyítunk a grafikák készítéséhez, akkor a Buddy Plaza gyűjteményéből tudunk válogatni: iskola, utca, park, szoba, étterem stb. szolgálhat helyszínéül a történeteknek.

Most akkor lenyeljük azt a megjegyzést, hogy láttunk már olyan rajzfilmet, amelyik szintén javarészt ezekre a helyszínekre összpontosít. De ez nem von le semmit a gyűjtemény értékéből. Pláne, ha még hozzávesszük a rengeteg animált tárgyat, ami szintén ebben a pakkban kapott helyet.

S mielőtt kifelejtjük: minden külső helyszínből van téli, nyári, éjszakai, nappali variáció. Szóval nincs ok panaszra, tényleg minden a kezünk ügyében van, amire egy rajzfilm készítése során szükségünk lehet.

Részletek >>>

 

Buddy Templates (bónusz)

Mint az elején már kifejtettük, a felsorolt gyűjtemények önállóan is megvásárolhatók, ha valakinek esetleg nem kell minden. Viszont amennyiben a teljes csomagot megvesszük, kapunk egy igen hasznos dolgot: a Buddy karakterek alapját. Ezzel – és egy telepített Adobe Flash alkalmazással – teljesen egyedi karaktereket is készíthetünk, amelyeket azután beemelhetünk a CTA felületére és mozgásra bírhatjuk, éppúgy, mint bármely másikat.

Így annak ellenére, hogy teljesen egyedi karaktereink lesznek, melyeknek abszolút egyedi környezetet is rajzolhatunk (nem a CTA-ban, hanem tetszőleges rajzprogramban), kihasználhatjuk a program animációs eszköztárát és saját alkotásainkat is pillanatok alatt életre kelthetjük a képernyőn.

Részletek >>>

 

Rajzfilm készítése egyszerűen

A Buddy’s World segítségével tényleg gyerekjáték egy jópofa rajzfilm megalkotása, azzal pedig, hogy lehetőségünk van akár teljesen testreszabni karaktereinket, nyugodtan gondolkozhatunk komolyabb animációs filmek készítésére is ebben a stílusban.

Ne maradjon le erről sem!