Tökéletes gyűjtemény explanier videók és infógrafikák készítéséhez

Napjaink tartalommarketing-őrülete nem csak az írott anyagok fontosságát tolja előtérbe, de igen nagy lökést adott az infórgrafika és az explainer videó “műfajoknak” is. Ha látványosan tálalunk adatokat, szolgáltatásokat, újdonságokat, az egészen biztosan növelheti az adott termék vagy szolgáltatás népszerűségét és pozitív irányba lendítheti a megítélését is.

Néhány nappal ezelőtt mutattuk be a frissen debütált CrazyTalk Animator 3 animációs szoftvert, amely a rajzfilmek, vicces animációk készítésén felül a fenti két területen is tökéletesen használható. Ráadásul a Reallusion kiadott hozzá egy csomagot, amelynek köszönhetően tényleg könnyen és gyorsan dobhatunk össze látványos infógrafikát vagy magyarázó videót.

 

G2 Power Tools Vol 3: Totally Symbols

Mint a G2 Power Tools Vol 3: Totally Symbols csomag “Vol 3” jelölésből kitűnik, akadnak a CrazyTalk Animatorhoz egyéb pakkok is. Hasonló témakörben például a Vol 2 Mega Presenter prezentációs csomag, amelynek segítségével üzleti prezentációinkat dobhatjuk fel animációkkal. Ám mi most kifejezetten a Vol 3 csomagra fókuszálunk, az készült ugyanis a bevezetőben említett célra.

A Totally Symbols ugyan még a G2-es kiegészítőkhöz tartozik, vagyis eredetileg a CrazyTalk Animator 2-höz (CTA2) készült, de az új, CTA3 változatban is gond nélkül használhatjuk. Sőt, hála az újításoknak, kényelmesebben és gyorsabban haladhatunk a munkával az új programban.

A csomag több külön is megvásárolható gyűjteményből áll össze.

 

G2 Body Composer Kit 3 – Symbol Men

Ez nem jelent mást, mint egy női/férfi figurát, amelynek stílusa az infógrafikák szimbolikus rajzaihoz illeszkedik. Csak éppen itt nem egyetlen figuránk lesz, hiszen az alapot öltöztethetjük, színezhetjük kedvünkre, a kapott sablonokból.

Természetesen a megfelelő mozdulatokat is előkészítve kapjuk, így nem kell aprólékosan állítgatni semmit az animáción, csak kiválasztani, mit csináljon az adott karakter és máris a megfelelő pózba kerül. A variációs lehetőségeknek hála teljesen egyedi arculatot szabhatunk az anyagunknak.

Részletek itt >>>

 

G2 Head Composer Kit 2 – Symbol Heads

A fenti figurák arc nélküliek lennének, na de éppen ezért kapunk rögtön egy készletnyit arc-sablonokból is. Ikon-szerá van komikus összeállításokból válogathatunk, gyakorlatilag minden érzelmet kifejezhetünk a rajzokon, animációkon ezek segítségével.

Ha vannak egyéb G2 karaktereink, azokhoz is használhatjuk az itt kapott dolgokat.

Részletek itt >>>

 

Animated Scenes & Props – Symbol Graphs

A figurákon kívül persze szükség van még egyéb grafikai elemekre is. A csomag része egy szimbólum gyűjtemény is, amelynek nagy részét animált ikonok és grafikonok teszik ki.

Mivel a CrazyTalk Animator egy animációs szoftver, nem pedig grafikon szerkesztő, így az animált grafikonok használatakor kicsit csalnunk kell: az adott objektum Action menüjének segítségével elindíthatjuk az animációt (vagyis az értékek kijelzését), majd az idősávon a kívánt pillanatban be kell szúrnunk egy Break opciót, ami kvázi kettévágja a kérdéses animációs ciklust.

A végét töröljük, az elejét meghagyjuk, így van egy dögös, animált grafikonunk, amely épp a kívánt értékig számol, akkor és ameddig mi akarjuk. Elhihetik, bonyolultabban hangzik, mint amilyen valójában. És nagyon látványos!

Részletek itt >>>

 

Animated Props – Symbol Playground

Ez egy érdekes eleme a csomagnak: egy halom animált effektet találunk benne, építkezés-irodaház folyosó témakörben. Az egész moduláris, így bár komplett színtérrő van szó, de a felépítést kedvünkre átvariálhatjuk. Ha nekünk az egész hodályból csak az ajtó kell, hát azt használjuk, nyithatjuk, zárhatjuk. Ha nem kettő hanem hat emelet szükséges, akkor úgy rakjuk össze. Akad még itt pár poénos effekt is, illetve néhány renderelési stílus, amelyeket alkalmazhatunk a kész látványon (a CrazyTalk Animator különféle stílusokban képes elkészíteni a végleges anyagokat, bármilyen animáció vagy kép esetén).

Részletek itt >>>

 

Infographics palettes

Ha már szóba kerültek a renderelési stílusok, a csomag utolsó részlete egy paletta összeállítás, amelyben 5 különféle színösszeállítást rendelhetünk anyagainkhoz, anélkül, hogy ehhez egyesével kellene végigmenni minden objektumon. Mivel ez egy renderelési stílusokkal kompatibilis kiegészítés, így bármire “ráhúzhatjuk” ezeket a palettákat.

Részletek itt >>>

 

Összegzésül

Mint az a fentiekből is kitűnik, van miből válogatni a csomagban, ami egyébként azért “csomag”, mert a felsorolt részek egyesével is megvásárolhatók, ha nincs szükségünk minden modulra (leszámítva az utolsó Infographics palettes összeállítást, mert azt csak csomagban adják, grátisz).

Persze aligha bámulnak majd ránk csodálkozó szemekkel, ha azt mondjuk, egyben jobban megéri a beruházás, mert azért egyenként drágábbak a pakkok. Így egyben viszont 75 dollárért megszámítják.

Ha a CrazyTalk Animatort (mindegy, hogy a 2-es vagy 3-as verziót) használnánk explainer videók vagy animált/statikus infógrafikák előállításához, akkor kár kihagyni a beszerzését, mert igencsak gyorsíthatja a munkánkat.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató