Godmode Windows 10: rendszerbeállítások villámgyors elérése

Létezik egy jópofa Windows funkció, amelynek segítségével sokkal gyorsabb és egyszerűbb a rejtett Windows beállítások elérése, mintha más módon próbálkoznánk. A Godmode Windows 10 változatával – hasonlóan a Windows 7-ben debütálóhoz – egyetlen kattintással rálátást nyerünk a rendszer szinte minden fontos beállítására, opciójára.

 

Godmode Windows 10: Rejtett Windows  beállítások elérése

A Windows 10-ben a Gépház amolyan lebutított Vezérlőpult. Ha jobban bele akarjuk ásni magunkat a Windows beállításaiba, kénytelenek leszünk elnavigálni a hagyományos Vezérlőpultig (nem nehéz, Start menüben kezdjük el beírni, hogy “Vezérlőpult”, majd amikor előkerül a jól ismert ikon, kattintsunk rá). Ha valaki még ennél is több funkciót akar gyorsan és könnyen elérni, annak érdemes aktiválni a rendszer egy jópofa, kevésbé ismert – pedig már a Windows 7-ben is megtalálható – funkcióját, a GodMode-ot.

Ehhez nem kell mást tennünk, csak létrehoznunk egy új mappát a Windows Asztalán, majd a

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

nevet adni neki.

Pontosan ezt, majd lenyomni az Enter gombot és befejezni az elnevezést. Ha jól csináltuk, egy GodMode feliratú ikonnak gazdagodik az Asztal, amelyre rákattintva elérhetünk egy halom rejtettebb funkciót is, amelyeket egyébként sokkal macerásabb lenne megtalálni.

Ne maradjon le erről sem!