Windows finomhangolás: kicsit kaotikus, de hatékony

Korábban mutattunk már jónéhány megoldást a Windows gyorsítására, karbantartására. Szolgáltunk például profi Windows tuningolókkal, egy kattintásos Windows karbantartóval, és Windows takarító szoftverrel is.

Most egy zseniális appot mutatunk, amelynek segítségével tökéletesre csiszolhatjuk a rendszer működését. Ha lesz hozzá némi kitartásunk…

 

Kaotikus, de profi

A Windows Tweakerre túlzás nélkül mondhatjuk, hogy kusza és puritán felületet kapott, cserébe viszont a készítők tényleg beleszorítottak mindent, amire szükségünk lehet a rendszer karbantartásához, tuningolásához.

A káosz átláthatóságát elősegítendő azért igyekeztek kategóriákba rendezni a funkciókat, így az legalább egyértelmű, hogy mit hol találunk. Ennek ellenére az egyre inkább az “egy kattintásos” takarító szoftverekhez hozzászokó felhasználók elsőre kicsit visszahőkölhetnek a programról. Pedig kár megfutamodni, mert ha vesszük a fáradtságot az ismerkedésre, akkor például rengeteg Registry túrást úszhatunk meg, miközben könnyedén és gyorsan tudjuk testreszabni és tuningolni a Windowst. Ettől még nem a kezdőknek való ez a fajta Windows finomhangolás, de ha valamelyest értünk a rendszer lelkéhez, akkor a Windows Tweaker felülete remekül leegyszerűsítheti a dolgunkat.

A helyi menük tartalmának átszabásától a megjelenítési beállításokon át, a Windows saját segédprogramjainak gyors eléréséig minden egy helyen van itt.

Ha nem riadunk vissza a Windows finomhangolás manuális módjaitól, érdemes szemügyre venni a programot, amelyből egyébként van hordozható (portable) változat is, ha telepítés nélkül akarjuk valahol beizzítani.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató