Touch Bar kipróbálás új MacBook Pro nélkül

Ha valakinek bejön az Apple legújabb gépén debütáló MacBook Pro Touch Bar, de valójában el sem tudja képzelni, miként működik a dolog a valóságban, annak érdemes lecsapnia az alábbi kis alkalmazásra. Touch Bar kipróbálás, virtuálisan!

 

Touché: Touch Bar kipróbálás bármilyen Macen

Azt nehéz megjósolni, hogy milyen jövőt ér majd meg a Daniel Jalkut műhelyéből (Red Sweater Software) érkező Touché nevű kis macOS alkalmazás, de ha valamilyen furmányos okkal nem likvidáltatja az Apple az elkövetkező hetekben, hónapokban, akkor sokaknak tökéletes lesz majd arra, hogy világos képet alkossanak a Touch Bar működéséről, mielőtt beruháznak a legújabb MacBook Pro-ba.

A Touché jelenleg ingyen tölthető le a készítő oldaláról, viszont kizárólag a macOS Sierra 10.2.1 (16B2657) vagy újabb változatára telepíthető. Korábbi verziókon nem indul el (a telepítés meg persze költői túlzás, be kell húzni az alkalmazások közé és elindítani).

Ha működésre tudjuk bírni, akkor egy lebegő ablakban érhető el a virtuális MacBook Pro Touch Bar, hasonlóan, mintha a legújabb MacBook Pro előtt ülnénk. Vagy legalábbis közel úgy, hiszen pont a lényeget nem kapjuk meg: az érintős felületet, ami ráadásul az új gépen nem foglal helyet a képernyőből. De hát mindent nem lehet. Arra tökéletes ez a megoldás, hogy teszteljük, mi történik a különféle alkalmazások használatakor, vagy milyen plusz adna a munkánkhoz, ha a gépünkön ott lenne a Touch Bar a billentyűzet fölött sávban.

Helyettesíteni a Touché nem fogja az eredeti megoldást, de Touch Bar kipróbálás legjobb módja, ha nem akarunk rögtön beruházni egy új MacBook Próba.

Mellesleg egyre több jó nevű alkalmazás támogatja az Apple Touch Bar megoldását (Airmail, 1password, Affinity Designer, Pixelmator, Mail Designer Pro stb.). Szóval nem árt, ha legalább képet alkotunk arról, mi is ez.

Ne maradjon le erről sem!