Bosszantó, amikor méretes ZIP vagy RAR fájlokban kapunk egy halom képet, s mi csak egy pillanatra szeretnénk valamelyikbe belekukkantani, mindössze megnézni, hogy biztosan a megfelelő képfájlokat tartalmazza-e. Ám ehhez ki kell csomagolnunk a teljes tömörített állományt.

E kihívásra nyújt hathatós segítséget a Honeyview, amely egy remek képnézegető program, felkészítve a ZIP, RAR, 7Z, LZH, TAR, ALZ és EGG archívumok menedzselésére és a BMP, JPG, GIF, PNG, PSD, DDS, JXR, WebP, J2K, JP2, TGA, TIFF, PCX, PNM, PPM és BPG képformátumok megjelenítésére is. Vagyis anélkül mazsolázhatunk a tömörített fájlok képi tartalmában, hogy ehhez előtte külön ki kellene csomagolni azokat, majd a kicsomagolt mappát előkeresni, megnyitni és ott böngészni a képeket.

Villámgyors képnézegető program, ZIP és RAR fájlokhoz is | Techwok.hu

Emellett persze mint átlagos képnézegető program is remekül megállja a helyét, ráadásul úgy alakították ki, hogy az internetről letölthető képregények lapozgatására is kényelmes legyen: testreszabhatjuk a nézetet, van automatikus lapozás (ez ugyebár slideshownak is remek), könyvjelzőzhetünk stb. Az EXIF adatok megjelenítésére is rávehető egyetlen kattintással.

Villámgyors képnézegető program, ZIP és RAR fájlokhoz is | Techwok.hu

Ezeken felül másolhatjuk az aktuális képet vágólapra, megnyithatjuk azt külső képszerkesztőben, mozgathatjuk másik mappába, vagy éppen beállíthatjuk az Asztal háttereként. És még valami: sokkal gyorsabb és kezesebb, mint a Windows 10 saját képnézegetője… Szóval egy próbát mindenképpen megér!