Villámgyors képnézegető program, ZIP és RAR fájlokhoz is

Bosszantó, amikor méretes ZIP vagy RAR fájlokban kapunk egy halom képet, s mi csak egy pillanatra szeretnénk valamelyikbe belekukkantani, mindössze megnézni, hogy biztosan a megfelelő képfájlokat tartalmazza-e. Ám ehhez ki kell csomagolnunk a teljes tömörített állományt.

E kihívásra nyújt hathatós segítséget a Honeyview, amely egy remek képnézegető program, felkészítve a ZIP, RAR, 7Z, LZH, TAR, ALZ és EGG archívumok menedzselésére és a BMP, JPG, GIF, PNG, PSD, DDS, JXR, WebP, J2K, JP2, TGA, TIFF, PCX, PNM, PPM és BPG képformátumok megjelenítésére is. Vagyis anélkül mazsolázhatunk a tömörített fájlok képi tartalmában, hogy ehhez előtte külön ki kellene csomagolni azokat, majd a kicsomagolt mappát előkeresni, megnyitni és ott böngészni a képeket.

Emellett persze mint átlagos képnézegető program is remekül megállja a helyét, ráadásul úgy alakították ki, hogy az internetről letölthető képregények lapozgatására is kényelmes legyen: testreszabhatjuk a nézetet, van automatikus lapozás (ez ugyebár slideshownak is remek), könyvjelzőzhetünk stb. Az EXIF adatok megjelenítésére is rávehető egyetlen kattintással.

Ezeken felül másolhatjuk az aktuális képet vágólapra, megnyithatjuk azt külső képszerkesztőben, mozgathatjuk másik mappába, vagy éppen beállíthatjuk az Asztal háttereként. És még valami: sokkal gyorsabb és kezesebb, mint a Windows 10 saját képnézegetője… Szóval egy próbát mindenképpen megér!

Ne maradjon le erről sem!