Ingyenes és gyors képnézegető program Windowsra

Egyik korábbi cikkünkben összeszedtük már, melyek – szerintünk – a legjobb ingyenes képnézegető programok Windowsra, amelyekkel adott esetben a Windows 10 saját, meglehetősen lomha képnézegetőjét is lecserélhetjük. Ma ezt a gyűjteményt szeretnénk kibővíteni egy újabb gyöngyszemmel, amely ugyan nem most indult útjára, viszont a fejlesztői a kezdetektől lelkiismeretesen csiszolgatják. Egy igazán gyors képnézegető program Windowsra, amely ugyan nincs teletömve extra funkciókkal, de biztosan lesz, akinek éppen e minimalista felépítés teszi majd vonzóvá.

ImageGlass: ingyenes és gyors képnézegető program Windowsra

Az ImageGlass egy teljesen ingyenes Windows alkalmazás, amely több mint 70 képformátumot ismer, beleértve a HEIC és különféle RAW fájltípusokat is. Gyors, nagyon egyszerűen használható képnézegető, amely abszolút alkalmas rá, hogy akár alapértelmezettként is beállítsuk a Windowsban, hogy ezzel időt nyerjünk a képek megtekintésekor.

Felülete abszolút minimalista, ahogy a funkciókészlete is: az ablak felső részén található eszköztár gombjaival lehetőségünk van forgatásra, függőleges és vízszintes tükrözésre. Emellett változtathatjuk a képmegjelenítés módját, átválthatunk teljes képernyős nézetre, illetve elindíthatunk slideshow-t is az adott mappa képeiből. Utóbbiakat egyébként miniatűr nézetben is megjeleníthetjük, így kényelmesen átnézhetjük a gép egy adott mappájának gyűjteményét.

A fenti, alap funkciók mellett azért akad néhány apró extra is, ha az ImageGlass menüjében is kutakodunk kicsit. Így például van Color picker, amellyel az éppen megnyitott kép színeiből válogathatunk az egérkurzort a kép fölött mozgatva. Ha kattintunk, azonnal megkapjuk az adott szín RGBA, HEXA, CMYK és HSLA kódját, amelyet kényelmesen ki is másolhatunk Vágólapra.

Emellett a Settings menüpontban a végtelenségig testreszabható a program minden jellemzője és funkciója. Az eszköztárat áthelyezhetjük az ablak aljára, letölthetünk és új színsémákat a felülethez, amelyeket egy kattintással aktiválhatunk. Lecserélhetjük a fő funkciók eléréséhez szükséges gyorsbillentyű-kombinációkat, kiválogathatjuk, hogy mely képformátumokat nyissa meg a program, s melyeknél akarunk más alkalmazást használni stb. Szóval ha nem is olyan sokoldalú, mint az IrfanView vagy a FastStone Image Viewer, ha valakinek nincs szüksége képszerkesztési funkciókra a képnézegetőn belül, viszont fontos a gyorsaság és az egyszerű felület, annak jó választás lehet az ImageGlass. Kipróbálásával semmi vesztenivalónk, hiszen teljesen ingyen tölthető le a készítők oldaláról és még portable (hordozható) változata is van, amely telepítés nélkül működik a ZIP fájl kicsomagolása után.

87%
Jól használható

ImageGlass

Ingyenes, alternatív képnézegető program, amely gyorsan nyit meg szinte bármilyen képformátumot.

  • Használhatóság
  • Funkciók
  • Felület

Rendszer: Windows

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató