AIFF fájlok konvertálása MP3, M4A vagy OGG formátumba, online

Képek, videók, hangfájlok vagy éppen dokumentumok esetében szinte mindenki találkozhatott már olyan fájlformátumokkal, amelyeket az éppen telepített alkalmazások egyikével sem tudott lejátszani, megnyitni. A különféle formátumok kavalkádjában olykor nehéz eligazodni, bár korábban mutattunk már megoldást arra, miként lehet beazonosítani egy ismeretlennek tűnő kiterjesztést, formátumot, s megtudni, milyen programmal lehet feldolgozni azt. Anno megmutattuk, hogyan lehet a népszerű OGG, M4A és WMA hangfájlokat MP3 formátumba konvertálni. Ma hasonló területen maradunk, s azt áruljuk el, miként oldható meg az AIFF fájlok konvertálása MP3, M4A vagy OGG formátumba, online.

AIFF fájlok konvertálása MP3, M4A vagy OGG formátumba, online

Előre szólunk, ezúttal sem kell bonyolult dolgokra gondolni. Még csak egy összetett hangszerkesztő szoftverre sem lesz szükség az átalakításhoz. Mindössze az alábbi két oldal egyike szükséges ahhoz, hogy egy AIFF formátumú hangfájlból a több lejátszó által támogatott MP3, M4A vagy éppen OGG formátumok valamelyikét varázsoljuk.

  • Cloudconvert: Az egyik lehetséges megoldás a Cloudconvert nevű online konvertáló szolgáltatás, amely gond nélkül megoldja az AIFF -> MP3, AIFF -> M4A átalakítást egyaránt. Sajnos az OGG formátumba alakításra jelenleg nem képes, de később talán erre is felkészítik majd. Sebaj, mert ha ragaszkodunk az OGG hangfájlokhoz, akkor a következő online eszköz már gond nélkül konvertál olyat is.
  • Convertio: A Convertio szintén ismert és sokoldalú online konvertáló. Itt már nem lesz gondunk egyik formátummal sem. Egyszerűen nyissuk meg az oldal Audio-Converter felületét, húzzuk rá az átalakítandó AIFF fájlt Choose Files részre, s azután már csak annyi a dolgunk, hogy kiválasszuk a célformátumot és elindítsuk a konvertálást.

Természetesen mindkét oldal esetében rendelkezésre áll még megannyi egyéb formátum is, beleértve a szintén WAV vagy AAC hangfájlokat is. S az sem jelent gondot, ha a másik irányba szeretnénk elvégezni az átalakítást, hiszen ezek az online konvertálók ezt is pillanatok alatt megteszik.

Ne maradjon le erről sem!