OGG, M4A és WMA hangfájlok konvertálása MP3 formátumba

Jönnek mennek az újabbnál újabb hangfájl formátumok, de úgy tűnik, az mp3-at nem nagyon sikerült útszélre löknie egyiknek sem. Az egyik esélyes az m4a, amely hála az iTunes-nak, azért elég szép ütemben terjed, de még mindig kevésbé közkedvelt, mint a jó öreg mp3. De mi van akkor, ha az autóban lévő lejátszó például csak mp3-at játszik le, mi viszont ogg, m4a vagy a Microsoft-féle wma formátumban kaptunk dalokat, hanganyagokat? Nos, semmi gond, temérdek módja van az m4a és wma hangfájlok mp3-ba konvertálásának. Sőt, ugyanezekkel a megoldásokkal egyéb hangformátumokat (wav, aac, aiff, ogg stb.) is átalakíthatunk.

 

OGG, M4A és WMA hangfájlok konvertálása MP3 formátumba online

Feladatunk tehát adott, a szintén elterjedt ogg, m4a és wma formátumú fájlokból szeretnénk mp3 formátumút faragni. Több megközelítés is akad. Az egyik, hogy valaki egyáltalán nem akar emiatt programokat telepíteni, mert csak ritkán állítják ilyen kihívás elé. Ebben az esetben az egyik legkézenfekvőbb megoldást a Wondershare ingyenes online konvertálója a Media.io jelentheti. Csak töltsük fel az oldalon az átalakítandó hangfájlt, válasszuk ki a célformátumot (esetünkben az mp3) és várjuk meg, amíg a rendszer elvégzi a teendőket. Általában nem kapkod, viszont ingyen van és telepíteni sem kellett semmit, elég az egész procedúrához egy modern böngésző. Hasonlóan jó választás a CloudConvert, amelyről már többször is írtunk, itt például részletes tesztet. Ez szintén ingyenes oldal, s többek között az mp3 formátumba konvertálás sem hozza zavarba. De amúgy is érdemes megismerkedni vele, mert félelmetes mennyiségű formátumot támogat, nem csak a hangokat, hanem a videókat, dokumentumokat, tömörített fájlokat stb. illetően is.

 

Hangfájlok konvertálása offline, ingyen

Ha valaki nem kedveli az online megoldásokat, vagy olyan sokszor kell megbirkóznia ezzel a feladattal, hogy inkább rendszerbe állítana valamilyen csoportos konvertálásra is alkalmas szoftvert, annak az ingyenes felhozatalból első körben az Adaper nevű programot tudjuk ajánlani. Ez egy szabadon használható, Windowson és macOS-en egyaránt működőképes program, amelyről részletes bemutatót írtunk itt. Csoportos átalakításra is tökéletes választás.

Ha valaki esetleg rendelkezik a gépen VLC Media Playerrel, annak adott esetben nem kell telepítenie semmit, hiszen a VLC nem csak remek lejátszó, de konvertálásra is alkalmas. Ennek mikéntjét (és még egy halom praktikus VLC-s trükköt) részletesen leírtuk korábbi cikkünkben, amely erre a linkre kattintva olvasható.

Ne maradjon le erről sem!