Microsoft Office új felületének bekapcsolása Windows 10 alatt

Amikor anno bemutattuk a Windows 11 újdonságait, megmutattuk azt is, miként festenek majd a Microsoft Office 2021 alkalmazások, amelyeknek – hasonlóan a redmondi rendszerhez – szintén megújult a felületük. Természetesen az irodai csomag programjai nem csak a külsőségek tekintetében újultak meg: sokkal hatékonyabb lett a csoportmunka (változás-értesítők, modernebb megjegyzés felületek stb.), az Excelben egyéni nézetek létrehozásának lehetősége, dinamikus tömbök, HOZZÁRENDEL függvény, XMATCH függvény, megújult szövegfelolvasó, szabadkézi elemek műveleteinek visszajátszása, Modern olvasó speciális színtámogatássaé, anim GIF készítés a PowerPoint diákból, optimalizált teljesítmény és még seregnyi apró javítás, újítás várja a felhasználókat. Emellett viszont egy kicsit letisztultabb felület, s persze a manapság divatos, szemkímélő sötét üzemmód is bekerült a programokba. Windows 11 esetén ezek a felületi változások automatikusan látszanak is, hogy az Office csomag teljesen idomuljon az új környezethez. Windows 10-en viszont egyelőre még nincs bekacsolva alapértelmezésben az új felület, így aki ki szeretné próbálni, annak egy apró trükkre van szüksége. Megmutatjuk, miként oldható meg a Microsoft Office új felületének bekapcsolása Windows 10 alatt.

Microsoft Office új felületének bekapcsolása Windows 10 alatt

Szerencsére nem kell semmi komoly procedúrára gondolni, az új felület bekapcsolása csupán pár kattintás. Ám elvileg akad egy alapvető elvárás: frissíteni kell hozzá a Windows 10-et, minimum annak 21H2 verziójára (minimum 19044.1387 build). Ha valakinél ennél korábbi változattal is működik, az jó hír. Nálunk csak ezzel lehetett működésre bírni, s persze a Microsoft 365 előfizetésen keresztül frissíteni kell az Office alkalmazásokat is a legutóbbi kiadásra.

Ha viszont a rendszer és a irodai csomag is egyaránt a legutóbbi verzióban van meg a gépünkön, akkor a feladatunk mindössze annyi lesz, hogy el kell indítanunk a Word, Excel, vagy PowerPoint alkalmazások egyikét (mindegy, melyeiket), majd a megjelenő felület jobb felső részében rákattintani a kis megafon ikonra (Várható újdonságok). Ekkor megjelenik egy plusz oldalsáv, amely értesít minket az új külső érkezéséről, s ha legörgetünk az aljára a hírfolyamnak, akkor találunk is egy Próbálja ki az új felhasználói élményt opciót.

Ezt kell bekapcsolnunk, majd újraindítani az alkalmazást. Ha mindent jól csináltunk, az újrainduló Word, Excel, vagy PowerPoint immár új nyitóképpel és megújult felülettel tér vissza. Ha kell, végig is vezet minket az újdonságokon egy interaktív útmutató, de ezt akár ki is hagyhatjuk, s elkezdhetjük használni a megújult külsejű Office alkalmazásokat.

Extraként még tesztelhetjük a sötét üzemmódot is, amely a Fájl / Fiók menüpontban kapcsolható be- vagy éppen ki, az Office-téma opcióban. Több variációból is választhatunk, sőt, ha akár azt is beállíthatjuk, hogy mindig a rendszer üzemmódjához igazodjanak az Office programok is.

Természetesen aki nem akar most frissítgetni és bekapcsolni előzetes üzemmódokat, bevárhatja a következő frissítések valamelyikét, amelyikben már talán alapértelmezésben is elérhető lesz az új felület. Addig jó időtöltés lehet a korábbi Office tippjeink olvasgatása, hátha akad a gyakorlati útmutatókban olyan trükk, amely segítheti a napi munkát.

Ne maradjon le erről sem!