Testreszabott, nyomtatható 2022-es naptár készítése ingyen

Tudjuk, még csak november van, de az a helyzet, hogy lassan elérkezik az év vége, s ilyenkor az ember már kénytelen foglalkozni kicsit azzal is, hogy mi vár rá jövőre. S hát ha van valami, ami nélkül nem indulhat el az új év, az a megfelelő naptárak beszerzése. Merthogy dacára annak, hogy mennyi nagyszerű naptár app létezik, valahogy a papír alapú naptárak még mindig nem mentek ki a divatból, ha mást nem, hát fali naptárat a többség még mindig kiakaszt a konyhába vagy az előszobába. De miként oldható meg egy nyomtatható 2022-es naptár készítése ingyen, vagy legalábbis csak a papír és a nyomtatás költségeit alapul véve. S hogyan hozható létre testreszabott naptár 2022-re, fotókkal, esetleg családi ünnepek dátumaival kiegészítve, anélkül, hogy ehhez el kellene merülnünk az Illustrator, Affinity Designer, vagy valamelyik kiadványszerkesztő alkalmazás rejtelmeiben? Nos, máris mutatjuk a lehetőségeket.

Testreszabott, nyomtatható 2022-es naptár készítése ingyen

Mint azt a bevezetőben is említettük, válogatásunkban igyekszünk olyan eszközöket felvonultatni a naptárkészítéshez, amelyek nem igényelnek grafikusi tehetséget. Ráadásul ezek online szolgáltatások, amelyek így rendszertől függetlenül és telepítés nélkül használhatók bármely operációs rendszeren (Windows, macOS, Linux), szóval tényleg bárki igénybe veheti ezeket. Mint majd látható, ezek a megoldások meglepően jól testreszabhatók, így a végeredmény olyan lehet, amilyenre valóban vágytunk, de azért sosem érhetjük el velük azt az alkotói szabadságot, mint amit az Illustrator vagy az Affinity Designer biztosítana, ha szeretnénk nulláról megalkotni saját naptárainkat, vagy felhasználnánk ehhez olyan dizájn terveket, amilyeneket mondjuk a Freepik vagy az Envato Elements kínál. De a célnak még így is abszolút megfelelnek! Lássuk hát, melyek ezek az online szolgáltatások.

  • Time and date: Kétség kívül ez a kedvenc online naptár-készítő programunk. Használata egyszerű, készülhet vele magyar nyelvű naptár, ráadásul többféle nézet (éves, havi, napi stb.) közül választhatunk benne. Saját fotóval ugyan nem engedi kiegészíteni a naptárat, de ha megelégszünk egy fotó nélküli naptárral (cserébe van több stílus, szerepelhetnek a naptáron a holdfázisok, nemzeti ünnepek stb.), akkor tökéletes választás. A végeredményt letölthetjük PDF-ben, így bárhol ki tudjuk nyomtatni.
  • PicallyCalendar: Ha valaki ragaszkodik a képes naptárhoz, annak inkább a PicallyCalendar lesz a megfelelő választás. Itt már feltölthetünk saját fotókat a havi nézethet. A nyelv itt is átállítható magyarra, s akad néhány ingyenes sablon is, amelyek közül választhatunk (vannak fizetősek is). Extraként a Manage Events linkre kattintva pillanatok alatt beírhatjuk leendő naptárunkba a legfontosabb családi eseményeket, évfordulókat stb. Így ezek is rákerülnek leendő naptárunkra. Ha mindennel végeztünk, a Download Calendar gombra kattintva letölthetjük a kész naptárat PDF-ben, hogy ki tudjuk nyomtatni.
  • Print-a-calendar: Végül a minimalista stílus kedvelőinek jól jöhet a Print-a-calendar oldal, amely finoman szólva is célorientált felülettel rendelkezik. Itt is másodpercek alatt kreálhatunk 2022-es naptárat, igaz, az csak minimális mértékben testreszabható és magyar nyelvű felirataink sem lesznek rajta.

Letölthető naptár-sablonok Excelhez és Google Sheetshez

Míg a fenti megoldások segítségével mindent összerakhatunk a böngészőben, addig az alábbi két szolgáltatás nem komplett naptár-szerkesztőt, hanem letölthető sablonokat kínál ingyen. Használatukhoz azonban még mindig nem szükséges grafikai szoftver, merthogy elegendő ezeket az Excelben vagy más, kompatibilis táblázatkezelőben megnyitni, ha kell, kicsit átszerkeszteni, majd kinyomtatni. Az egyik ilyen oldal a Vertex42, a másik pedig a CalendarLabs.

Sőt, ha már szóba került az Excel, fontos megjegyeznünk, hogy mind a Microsoft Office alkalmazások, mint az Apple iWork alkalmazásai tartalmaznak naptár sablonokat, így azokat is hasznosíthatjuk erre a célra.

Ha nincsenek saját fotóink

Ha esetleg nincsenek saját fotóink, amelyeket felhasználhatnánk egy fotós naptár készítése során, semmi gond! Korábban ugyanis csokorba szedtük már azokat az online gyűjteményeket, amelyekből ingyen tölthetünk le szabadon felhasználható fotókat és grafikákat. Érdemes ezeket átböngészni, mert szinte biztosan találunk a kínálatukban megfelelő képet, szinte minden témakörben.

Ne maradjon le erről sem!