Weboldal leállás ellenőrzése: csak nálam nem jön be?

Amikor legutóbb leállt a Facebook, az alternatív csatornákon igencsak meglódult forgalom, merthogy mindenki szerette volna megtudni, csak nála van-e probléma a népszerű közösségi oldallal és annak csatolt szolgáltatásaival, vagy mindenki ilyen szerencsés, pardon… peches. A Facebookhoz hasonló szolgáltatások esetében persze több olyan megoldás is akad, amelyekkel villámgyorsan be lehet azonosítani, hogy csak minket érint a probléma, vagy a világban másokat is. Ilyen ingyenes eszközökről itt írtunk részletesen, ezzel pillanatok alatt megtudhatjuk, hogy valóban gond van-e az adott szolgáltatással (például Apple iCloud, Instagram, Facebook, Google Drive, Microsoft Outlook, OneDrive stb.). De mi van akkor, ha mi egy kevésbé ismert oldallal akadunk, amelyet nagyon kedvelünk de a megnyitásakor most valamiért a Can’t find the server, A webhely nem érhető el vagy hasonló hibaüzenetet dobja csak fel mindegyik böngészőnk. Egy átlag weboldalnál, kisebb webshopnál a korábban bemutatott módszer nem működik. Szóval mit tehetünk, ha felmerül a kérdés: csak nálam nem jön be ez a weboldal? Nos, egy weboldal leállás ellenőrzése ilyenkor szerencsére megoldható, méghozzá másodpercek alatt.

Weboldal leállás ellenőrzése: csak nálam nem jön be?

A megoldást rém egyszerű: nyissuk meg a böngészőben a Down for Everyone or Just Me elnevezésű oldalt és adjuk meg ott is a problémás weboldal URL címét. Ezután kattintsunk az or just me? feliratú gombra. Pár pillanattal később, miután a rendszer leellenőrizte, hogy mi újság a megadott weboldallal, megkapjuk az eredményt.

Ha piros csíkban a It’s not just you! WEBOLDALCÍM is down. üzenetet kapjuk, akkor nem csak nálunk van probléma a megadott címmel. Ebben az esetben a biztonság kedvéért ellenőrizzük újra, hogy jól adtuk-e meg a weboldal címét, de ha az stimmel, akkor sajnos kénytelenek leszünk kivárni, amíg az oldal rendszergazdái, üzemeltetői megoldják a problémát.

Ha zöld csíkot kapunk, benne a It’s just you. WEBOLDALCÍM is up. üzenettel, akkor viszont nálunk van a bibi. Ebben az esetben ellenőrizzük több böngészőben, hogy meg tudjuk-e nyitni az oldalt (hátha az adott programban van csak gond). Persze ha a Down for Everyone or Just Me oldal sem jön be, sőt, több weboldal megnyitásával is gondunk van, akkor jó esély van rá, hogy helyi problémába ütköztünk, vagy az internet kapcsolatunkkal van gond.

Ha nem is csodaszer, s a felülete is finoman szólva minimalista, azért a Down for Everyone or Just Me bármikor jól jöhet, ha az egyik kedvenc blogunk, webshopunk megnyitásával elakadunk. A nagyobb online site-ok, felhő szolgáltatások, levelezők leállásáról viszont nem ezzel, hanem a korábban bemutatott eszközökkel lehet megbizonyosodni.

Ne maradjon le erről sem!