A végleges Windows 11 letöltése (linkek és tudnivalók)

A mai napon hivatalosan is megjelent a Microsoft Windows 11. A legújabb Windows rendszer hatalmas átalakuláson ment keresztül, különösen ami a külsőségeket illeti: teljesen új, modern felületet kapott, amely amellett, hogy ízléses, áttekinthetőbb is lett a Windows 8-10 vonalhoz képest. Aki még csak ismerkedne a rendszer újdonságaival, annak érdemes elolvasnia mai összefoglaló cikkünket, amelyben elárultuk, melyek a legizgalmasabb új Windows 11 funkciók és felületi változások. Aki viszont máris frissítene, vagy letöltené az új rendszer ISO képfájljait, annak megmutatjuk, miként oldható meg a végleges Windows 11 letöltése, hivatalos forrásból.

A végleges Windows 11 letöltése előtt

Mielőtt bárki belekezd a telepítésbe, érdemes néhány dolgot tisztázni:

  • Az új rendszer nem feltétlenül hajlandó működni minden olyan PC-n, amelyen a Windows 10 zokszó nélkül elment. Korábbi cikkünkben leírtuk a minimális követelményeket és azt is, miként lehet ellenőrizni pár kattintással, hogy biztosan fut-e a gépünkön az új rendszer..
  • A Windows 10-ről Windows 11-re frissítés ingyenes, vagyis ha van egy jogtiszta Windows 10 rendszerünk és a gépünk is megfelel legalább a minimális követelményeknek, akkor ingyen frissíthetünk. Ehhez különösebb mutatvány sem szükséges, hiszen a Windows 10 frissítéseként megoldható a szokásos módon, a Windows Update szolgáltatással. Ez viszont nem lesz elérhető mindekinek egyszerre a mai napon.
  • Ha valakinek van elfekvőben otthon egy hivatalos Windows 10 licence, a Windows 11 azzal is aktiválható egy friss telepítés után.
  • Fontos: ha valaki frissítésbe vagy tiszta telepítésbe kezd, előtte mindenképpen készítsen biztonsági mentést a fontos adatairól felhőbe, vagy külső adathordozóra.

A végleges Windows 11 ISO képfájlok letöltése

Ha a fentieket sikerült tisztázni, vagyis tudjuk, hogy a hardverünket támogatja a Windows 11 és megvan a biztonsági mentés is minden fontos adatunkról, akkor a Windows 11 telepítéséhez szükséges összes hozzávaló letölthető a Microsoft hivatalos oldaláról, erre a linkre kattintva. Itt megtalálható a Windows 11 telepítési segéd, amely végigvezet minket a frissítési folyamaton, megtalálható a telepítési adathordozó (pendrájv, DVD) elkészítésére szolgáló alkalmazás, illetve megtalálható a Windows 11 telepítője ISO formátumban. Utóbbiból természetesen választhatjuk a Home/Pro és egyéb verziókat, illetve bármely nyelvet, beleértve a magyart is.

Mivel mi a béta kora óta nyúzzuk, optimisták vagyunk a rendszert illetően. Ennek ellenére az első kiadásban még biztosan lesznek hibák dögivel, szóval akinek nem sürgős a váltás, lehet, hogy jobban jár az első, második frissítéssel, ami majd érkezik az új rendszerhez. De aki bátor, akár azonnal belekezdhet a telepítésbe.

Ne maradjon le erről sem!