Google Dino játék olimpiai változatban

Annak idején az online kapcsolat nélkül maradt Chrome felhasználókat szórakoztatta, de mára szinte önálló életre kelt a Google dinós játéka. Anno mutattunk már belőle egy jelentősen feltuningolt verziót, illetve azt is elárultuk, miként lehet dnós QR kódot létrehozni egy weboldalhoz a Google böngészőjében. Ezúttal nem külső fejlesztők, hanem maga a Google tupírozta fel kicsit a játékot. A tegnap elkezdődött tokiói olimpiával együtt debütált a Google Dino játék olimpiai változatban.

Google Dino játék olimpiai változatban

Miként azt korábban már megírtuk, a Google dinós játékát iOS alatt immár Widgetből is el lehet indítani az iOS Főképernyőjéről. De ha valaki inkább asztali Chrome böngészőben játszana vele, a megoldást most is a chrome://dino URL cím használata jelenti.

Ha megnyitottuk a fenti címet a Chrome böngészőben, gyakorlatilag a megszokott Dino játék kezdőképernyője tárul elénk. A játékot a számítógépen a Szóköz gomb megnyomásával, az okostelefonon pedig a dinó megérintésével indíthatjuk el. Még ekkor is a megszokott figura és környezete fogad minket, ám ez csak addig tart, amíg a pályán bele nem szaladunk egy olimpiai fáklyába. Onnantól ugyanis a játék átvált olimpiai üzemmódba és kisorsol nekünk egy versenyszámot. Ezekből több is van: lovaglás, úszás, futás, szörf stb. Az, hogy épp melyiket kapjuk, teljesen véletlen. S egészen addig az éppen adott sportágban kell helytállnunk, amíg teljesen újra nem indítjuk a játékot. Utóbbit két módon tehetjük meg: az egyszerűbb, ha ráfrissítünk az oldalra, a kicsit bonyolultabb, ha teljesen kilépünk a böngészőből, majd újra elindítjuk és ismételten megnyitjuk a chrome://dino oldalt.

A Dino játék lényege persze az olimpiai változatban sem igazán változik, a Szóköz gomb nyomogatásával, vagy okostelefonon a képernyő megérintésével kell elkerülnünk az akadályokat, vagyis többségében átugrani rajtuk, de például az úszás esetében át kell úszni alattuk. S bár nem állítjuk, hogy ez lesz az év játéka, azt kell mondjuk, hogy kellően szórakoztató tud lenni rövid távon. Szóval ha épp reklámszünet van az olimpiai közvetítésben, jól jöhet, hogy sportos hangulatban maradjunk.

Ha pedig valaki további extra játékokat szeretne a Google-tól, annak érdemes elolvasnia korábbi cikkünket, amelyben egy rejtett flipper játékot mutattunk be.

Ne maradjon le erről sem!