Heti TOP: PDF tömörítés és képek mentése Gmailből a Google Fotókba

Két héttel ezelőtt mindent vitt a Windows 11 bejelentése és a béta verzió letöltés, múlt héten a szoftvertesztek domináltak, ezen a héten pedig kicsit elmentünk a gyakorlati tanácsok irányába. Ezúttal szóba került például, hogy miként lehet egyszerűen és gyorsan tömöríteni a PDF dokumentumokat, hogy ne óriás fájlként kelljen azokat csatolni mondjuk egy e-mailhez.

De foglalkoztunk azzal is, hogy miként lehetséges a Google keresési előzményeinek törlése a Google fiókból, ha nem szeretnénk nyomot hagyni a keresőóriásnál azzal kapcsolatban, hogy mikor melyik weboldalt nyitottuk meg, vagy milyen témák után – s mely keresőkifejezések használatával – kutattunk az online keresőben.

Végül pedig szóba került egy másik Google szolgáltatás is, hiszen az elmúlt hetekben sokat egyszerűsödött a Gmail levelekhez csatolt képfájlok lementésének módja a Google Fotókba. Gyakorlatilag egyetlen kattintással megoldható a feladat, csak persze nem mindegy, hogy hova kattintunk. De cikkünkben minden részletet elmeséltünk.

Ne maradjon le erről sem!