Gmail képmellékletek mentése Google Fotókba, egy kattintással

Meglehetősen régóta várt funkciót kezdett el fokozatosan bevezetni néhány héttel ezelőtt a Google a Gmail webes felületén: immár pár kattintással menthetjük a levelekhez csatolt képeket a Google Fotók szolgáltatásba. Kissé szomorú, hogy ezt addigra sikerült bevezetni, mire a Google Fotóknál megszűnt a – bizonyos képméret esetében – korlátlan, ingyenes fotófeltöltési lehetőség (immár a feltölött képek is beleszámítanak Google fiókunk tárhelyméretébe), de ha valakinek kellően nagy Google One csomagja van és kényelmes számára Google felhőjében tárolni a fotókat, annak abszolút jól jön e lehetőség még most is. Lássuk, miként oldható meg a Gmail képmellékletek mentése Google Fotókba, egy kattintással.

Gmail képmellékletek mentése Google Fotókba, egy kattintással

A megoldás rém egyszerű és nem csak a Chrome, hanem bármely más böngészőben is használható: nyissuk meg a képeket tartalmazó e-mailt a Gmail webes felületén, majd kattintsunk a Google Fotókba menteni kívánt csatolmányra.

A megnyíló kép fölötti eszköztár jobb oldalán látunk egy három függőleges pontot ábrázoló ikont (ez amúgy a További műveletek névre hallgat). Kattintsunk erre, majd a lenyíló menüből válasszuk a Mentés a Fotókba menüpontot. A felugró panelen – amely megerősíti, hogy a képet menteni szeretnénk a Google Fotókba – kattintsunk a Mentés gombra. Ennyi!

Ha további mellékleteket is mentenénk, lapozgathatjuk a megnyitott képeket és bármelyikkel eljátszhatjuk ugyanezt a procedúrát. Sajnos egyelőre csoportos mentésre nincs lehetőség. Egyszerűsíthetjük viszont a dolgunkat azzal, hogy a megnyitott levélben a csatolt képfájl nézőképe fölé visszük az egérkurzort és a nézőképen megjelenő ikonok közül rákattintunk a Google Fotók logóját ábrázolóra. Ha az adott kép esetében ennél az ikonnál egy kis pipát is látunk a jobb alsó sarokban, akkor az adott képet már mentettük korábban. Ilyenkor automatikusan megnyílik a Google Fotók felülete a kérdéses képpel.

Az újonnan bevezetett funkció sokat egyszerűsít a dolgunkon, érdemes használni. Bár a Google Fotók immár beleszámít Google fiókunk tárhelyébe, még így is kényelmesen kihasználhatjuk az ingyenes kvótával is. De a Google One csomagok egészen kedvező áron érhetők el, így gyorsan és jó áron feltornázhatjuk a rendelkezésre álló felhő-kapacitást.

Ne maradjon le erről sem!