Heti TOP: a Windows 11 hete

Meglehetősen rendhagyóra sikeredett ez a hét, mert szinte minden nap a Windows 11 rendszerrel foglalkoztunk. Az ok meglehetősen egyszerű: az ősszel megjelenő Windows 11 fejlesztői béta verziója debütált a héten, amelyet gyakorlatilag bárki telepíthet a saját gépére. Éppen ezért megnéztük, mi szükséges a telepítéshez, s azt is elárultuk, hogyan oldható meg a Windows 11 frissítése egy meglévő Windows 10-re.

Ezzel kapcsolatban aztán arra gondoltunk, adunk egy tippet is gyorsan azoknak, akik esetleg nem tudnak azonosulni a Microsoft azon döntésével, hogy a Start menü a képernyő közepén jelenik meg, s a Start gomb is a Tálca középső részére került alapértelmezésben. Szerencsére a fejlesztők is úgy gondolták, lesz, aki ragaszkodik az évtizedes beidegződésekhez, s inkább a bal alsó sarokban szeretne találkozni a Start gombbal és a Start menünek is inkább ott kellene megnyílnia. Megmutattuk, hogyan oldható ez meg a Windows 11-ben.

Végül pedig azokat is igyekeztünk bevonni a Windows 11 tesztelésébe, akik nem szeretnék egy kezdeti állapotban lévő bétával rendszerrel felülírni a már belakott Windows 10 rendszerüket. Nekik képeken mutattuk meg a Windows 11 újdonságait. Így bepillantást nyerhetnek az ősszel debütáló rendszer érdekességeibe.

Ne maradjon le erről sem!