Numbers táblázatok megnyitása Windows alatt

Az Apple táblázatkezelője, a Numbers meglehetősen sokoldalú program, amely kényelmesen használható Macen, de akár iPaden vagy éppen iPhone-on is. Ráadásul ingyen és bérmentve áll rendelkezésére mindenkinek, aki az elmúlt években Macet vagy iOS eszközt vásárolt, szóval kézenfekvő is a használata, hiszen így megúszhatunk egy Microsoft Office előfizetést az Excel miatt. De mi van akkor, ha annyira belejövünk a használatába, hogy elfeledkezünk a végeredményt Excel formátumba exportálni és így küldjük el egy Windowst használó ismerősnek. Vagy épp mi használunk Windowst és így kapunk egy Numbers formátumú táblázatot? Nos, semmi gond! A Numbers táblázatok megnyitása Windows alatt sem ördöngösség.

Numbers táblázatok megnyitása Windows alatt

Kezdjük ott, hogy ha mondjuk magunkkal szúrtunk ki és az otthoni Macről küldtünk el egy Numbers táblázatot az irodai PC-re (vagy fordítva), akkor ott a lehetőség, hogy magában a Numbersben nyissuk meg a dokumentumot. 

Ebben az esetben ugyanis nincs más teendőnk, mint megnyitni a Windows valamelyik böngészőjében az icloud.com oldalt és ott bejelentkezni a saját Apple ID azonosítónkkal. Az icloud.com felületen aztán egy kattintással megnyithatjuk a Numbers alkalmazás webes verzióját, s abban már gond nélkül megnyitható a táblázat. 

Ehhez a Böngészés menüpontot kell választani az online Numbers felületén, majd a kis felhő ikonra kattintva feltölteni a Apple fiókunkba a kérdéses táblázatot, s egyben megnyitni azt az online felületen. Egyébként ha a táblázat eleve az iCloud Drive-on van, onnan is megnyithatjuk ezzel a módszerrel, s ez esetben még a feltöltést is megússzuk. Szóval a Numbers használat Windowson sem gond, de szükség lesz hozzá az Apple ID fiókunkra.

Konvertálás

Ha nincs lehetőség az online Numbers használatára, akkor érdemes igénybe venni valamilyen online konvertáló szolgáltatást, amely képes átalakítani a kapott Numbers táblázatot egy számunkra megfelelő formátumra. A CloudConvert például gond nélkül átalakítja a Numbers fájlokat Excel táblázattá.

Ne maradjon le erről sem!