Sortörés beszúrása Numbers cellában iOS alatt

Ha valaki Macen dolgozik, s nincs konkrétan a Microsoft Office-hoz kötve, jó szolgálatot tehet számára az Apple iWork csomagja. A Pages egy kifejezetten sokoldalú szövegszerkesztő, a Keynote talán még praktikusabb is mint a PowerPoint, s a Numbers is egészen kezes kis táblázatkezelő. Ráadásul mindhárom elérhető iOS-re is, szinte teljesen az asztali verziókkal azonos tudással. Ettől még azonban a két változat használata jelentősen eltér bizonyos esetekben. Így például míg a Numbers macOS verziójában a cellákon belüli sortöréshez elég írás közben egy ALT + ENTER billenytűkombinációt nyomni és máris a következő sorban folytathatjuk az írást a cellán belül, addig ez a lehetőség egy iPhone-on, hacsak nem használunk mondjuk Bluetooth billentyűzetet, nem áll rendelkezésünkre. De akkor hogyan oldható meg a sortörés beszúrása Numbers cellában iOS alatt? Nos, szerencsére ez sem lehetetlen feladat. Máris mutatjuk a megoldást!

Sortörés beszúrása Numbers cellában iOS alatt

Ha bármikor szeretnénk egy cellába több soros szöveget írni a Numbers iOS változatában, nincs más teendőnk, csak az alábbiak pár mozdulatot elvégezni:

  • Ha elértünk a szöveg beírásával ahhoz a ponthoz, amikor új sort szeretnénk kezdeni, érintsük meg egy pillanatra a szöveg mögötti részt, ahol a szövegkurzor villog.
  • A megjelenő helyi menüben görgessünk el a Beszúrás lehetőséghez és érintsük meg.
  • A megjelenő panelen válasszuk a Sortörés lehetőséget.

Ennyi! Máris folytathatjuk a szöveg írását, immár a következő sorban. Ha több sorral mennénk lejjebb, ismételjük meg a fenti lépéseket. Természetesen egy már beírt szöveggel is eljátszhatjuk ugyanezt, csak vonszoljuk a szövegkurzort a szöveg azon részére, ahol megtörnénk a sort, érintsük meg egy pillanatra ugyanott a kijelzőt és a válasszuk a Beszúrás menüpontot majd a Sortörés lehetőséget a megjeleni helyi menüben.

Hasonló módon lehet egyébként tabulátort beszúrni is a szövegekbe, csak a Beszúrás menüpont után – nem túl meglepő módon – a Tabulátoropciót válasszuk a Sortörés helyett.

Ne maradjon le erről sem!