Weboldalak mentése offline használatra, egyetlen fájlba

Korábban mutattunk már több megoldást is azok számára, akik szeretnének későbbi offline olvasásra elrakni online cikkeket az okostelefonon, tableten, vagy mondjuk szeretnék PDF dokumentumként lementeni, esetleg sallang nélkül kinyomtatni a számukra fontos online tartalmakat. Ezúttal egy nagyon hasonló feladatra mutatunk ingyenes eszközt, amellyel mindössze egy kattintás a weboldalak mentése offline használatra, egyetlen fájlba. Ráadásul a módszer működik Chrome és Firefox böngészőkben egyaránt.

SingleFile: weboldalak mentése offline használatra, egyetlen fájlba

Bár szinte minden modern böngésző lehetőséget ad arra, hogy az éppen meglátogatott weboldal teljes tartalmát lementhessük HTML dokumentumba, s ilyenkor a képeket, js fájlokat stb. is a html fájl mellé teszik egy önálló mappába, ezzel a megoldással elég kényelmetlen és átláthatatlan a számunkra fontos tartalmak tárolása. Mennyivel egyszerűbb lenne a dolog, ha minden mentett oldal mindössze egy fájlt jelentene.

Nos, a SingleFile nevű kiegészítő – amely elérhető Chrome és Firefox böngészőkhöz egyaránt – éppen ezt oldja meg. Miután telepítettük, beépül a böngésző eszköztárába, s ettől kezdve az éppen megnyitott weboldalakat egyetlen kattintással tudjuk lementeni, ráadásul egyetlen html fájlba. A tartalom így is teljes lesz, hiszen ebbe az egy fájlba a modul belekódolja (base64) a képeket is. Egyszerű és gyors módja ez az oldalak mentésének, ráadásul így minden oldal egy fájlba kerül, vagyis később sokkal egyszerűbb lesz átlátni a mentéseket. A letöltéskor egyébként az oldal címe mellett a letöltés dátuma és időpontja is bekerül a fájlnévbe, ami tovább egyszerűsíti a mentések menedzselését. Akad amúgy néhány extra funkciója is a kiegészítőnek, így például automatizálhatjuk is a mentéseket, illetve van lehetőség arra is, hogy csak a kijelölt tartalmakat mentsük le.

Ne maradjon le erről sem!