Matematika feladatok megoldása villámgyorsan, okostelefonnal

Javában tart a suli, kinek a tanteremben, kinek távoktatással. Manapság már ez sem egyszerű kérdés, mióta a COVID-19 megkeseríti a mindennapokat. Ám vírus ide, vírus oda, a házi feladat ettől még ugyanúgy létező fogalom. Így arra gondoltunk, adunk egy kis segítséget azoknak a nebulóknak, akik a házi feladat elkészítése közben sem akarnak teljesen elszakadni kedvenc okostelefonjuktól, ráadásul jól jönne nekik egy kis segítség, vagy az eredmények ellenőrzésének lehetősége. A matematika feladatok megoldása okostelefonon is lehetséges ugyanis. Ehhez anno ajánlottunk már két nagyszerű és sokoldalú appot, amelyek androidra és iOS-re egyaránt telepíthetők. E gyűjteményt egészítenénk ma ki egy harmadik taggal, egyenesen a Google-től.

Google Lens: matematika feladatok megoldása okostelefonon

A virtuális valóság és az ehhez kapcsolódó témák térhódításba kezdtek az elmúlt időszakban. Nemrég mutattunk például egy olyan Google appot amellyel virtuálisan sétálhatunk múzeumokban, nevezetes történelmi helyszíneken, sőt, a szobánkban járhatunk körbe híres szobrokat, vagy nézegethetünk eredeti méretben festményeket. A Google sok hasonló megoldással rendelkezik, s ezek egyike a Google Lens, amely mára elérhető bármely androidos okostelefonra és az iPhone-okra egyaránt. Androidon használhatjuk a Google Asszisztens részeként is, vagy telepíthetjük önállóan, iOS-re pedig könnyedén beüzemelhetjük a Google app részeként.

Rengeteg hasznos, interaktív funkcióval dicsekedhet, kezdve kamerán keresztüli szövegfordítástól, az éppen elénk kerülő termékek vagy városi nevezetességek beazonosításáig, de akadnak kevésbé ismert lehetőségei is: az egyik ilyen, hogy képes matekpéldák megoldására. Ehhez egyszerűen csak indítsuk el az appot, majd irányítsuk a kamerát a matek feladatra, ha több is bekerül a képbe, jelöljük ki amelyikre szükségünk van, s egy mozdulattal később már látjuk is a végeredményt. Sőt, nem csak a végeredményt tudhatjuk meg, hanem lebontva láthatjuk a megoldás lépéseit is.

Nem biztos, hogy a Google Lens minden feladattípus esetében ugyanolyan részletes levezetéssel szolgál, mint a bevezetőben linkelt két másik app, de ha gyorsan kell átnéznünk egy számítás eredményét, abszolút jól jöhet. Segíthet a házi feladatok eredményeinek ellenőrzésében is.

Ne maradjon le erről sem!