Matek feladatok megoldása okostelefonnal, ingyenes appokkal

Legyen szó egyszerű házifeladatokról, vagy éppen az érettségire felkészülésről, a matek példák megoldása rengeteg diáknál napi feladat. Akinek a kisujjában van a matematika minden csínja-bínja, egyedül is biztosan jól boldogul, ám aki kevésbé reál beállítottságú, annak jól jöhet egy kis segítség. Viszont nem mindenki mellett ülhet ott egy matektanár egész nap. Ellenben egy androidos telefon vagy egy iPhone manapság már szinte mindenkinél alap felszereltség. Így hát adódik a kérdés: lehetséges-e a matek feladatok megoldása okostelefonnal? S mi azonnal rá is vágjuk a választ, naná, hogy lehetséges!

Matek feladatok megoldása okostelefonnal, ingyenes appokkal

Ráadásul kapásból két remek appot is tudunk ajánlani, s ezek közül az egyik egészen új keletű és teljesen ingyenes. A Microsoft Math Solver elérhető iOS-re és Androidra egyaránt. Felülete és működése teljesen egyezik a két platformon. Felismeri az ujjunkkal a képernyőre felírt képleteket és feladatokat, de ha kell, közvetlenül a programmal le is fotózhatjuk az eredetileg papírra leírt példákat.

A Math Solver felismeri a kézírást, átalakítja azt, s ha ellenőriztük, hogy minden stimmel-e, a mesterséges intelligenciára épülő alkalmazás rögtön nekilát, hogy megoldja nekünk a feladatot. Sőt, nem csak a végeredményt kapjuk meg, hanem a levezetést is. Ennek köszönhetően tökéletes eszköz az eredmények gyors ellenőrzésére, illetve a feladatmegoldás lépéseinek megértéséhez is nagy segítség. Jó eszköz lehet a tanuláshoz, ráadásul bármikor a kezünk ügyében van.

Sőt, adott esetben kapunk grafikonos megjelenítést is, illetve számtalan hasonló számtan példát, hogy tovább tudjuk gyakorolni a hasonló feladatok megoldását. 

Nem csak fotóból és kézírásból dolgozhatunk, hanem használhatjuk a program saját képletíró billentyűzetét is, amely nagyon kényelmes és gyors eszköz a bonyolultabb feladatok beírásához is.

Hasonló elven működik a Photomath nevű alkalmazás is, amely szintén letölthető iOS-re és Androidra egyaránt. Itt is csak annyi a feladatunk, hogy lefotózzuk a megoldandó példát, a program pedig igyekszik megoldani azt és magyarázattal is szolgál a megoldáshoz. Sajnos ez az app nem teljesen, alkalmazáson belül vásárolhatjuk meg a plusz opciókat.

Így segíthet a számítógép a tanulásban

Anno egyébként összeszedtünk egy sor olyan alkalmazást és online szolgáltatást, amelyek segíthetnek a tanulásban (javarészt ingyen). S itt már nem csak matematikáról van szó. Érdemes végignézni a kínálatot. Sőt, akad jópár online kalkulátor is szerte az interneten, de például ezen az oldalon profin csokorba szedték a legfontosabbakat.

Androidos programok teszteléséhez a HONOR 20 Lite készüléket használjuk, a HONOR jóvoltából.

Ne maradjon le erről sem!