Ingyenes programok telepítése egy kattintással, és akár automatikus frissítés

Windowsra rengeteg remek ingyenes alkalmazás létezik, kezdve a képnézegetőktől, a rendszer-karbantartókon át, egészen a komplett irodai csomagokig. Ezek beszerzése és folyamatos frissen tartása viszont olykor kifejezetten macerás: egyenként töltögethetjük le és telepíthetjük mindet, s nem mindegyik fejlesztő gondoskodik az automatikus frissítő intergálásáról. Szerencsére akadnak megoldások arra, hogy kényelmesen megoldjuk mindezt. Így az ingyenes programok telepítése egy kattintással megtörténhet, később pedig akár az automatikus frissítés is lehetséges, hogy ne kelljen állandóan nyomon követni az új verziók, biztonsági javítások megjelenését és egyenként letölteni, telepíteni azokat. Ráadásul itt – mivel honosított felülettel is használható – minden programról találunk egy mondatnyi összefoglalót, hogy ha nem ismerjük, legalább nagyjából megtudjuk a telepítés előtt, pontosan mire való.

Ingyenes programok telepítése egy kattintással, és akár automatikus frissítés

Az iObit Software Updater nem most szerepel nálunk először, a korábbi változatot is részletesen bemutattuk. E program segítségével pár egyetlen felületről, pár kattintással beszerezhetjük a legnépszerűbb ingyenes szoftvereket Windowsra, illetve egyetlen felületen látjuk azt is, ha valamelyik telepített alkalmazásból új verzió jelenik sem, s egy kattintással telepíthetjük azt a számítógépre.

Gyors és egyszerű módja ez a freeware programok beszerzésének és karbantartásának, ráadásul a program felületén kategóriákra osztva tallózhatjuk a kínálatot az Ajánlott menüpontban. Vannak böngészők, közösségi appok, multimédia szoftverek, védelmi alkalmazások stb. egyaránt. Akár egyszerre többet is kijelölhetünk, a listában, majd a Telepítés most gombra kattintva az iObit Software Updater automatikusan elintézi a telepítőkészletek letöltését és a telepítést is.

A telepítési folyamat általában automatikusan, kérdés nélkül lezajlik mindegyik alkalmazásnál, s ami nagyon fontos: az iObit odafigyel, hogy a telepítőkészletekben ne legyenek reklámprogramok, vagy kéretlen kísérők, amelyek sok freeware alkalmazás velejárói, amikor a hagyományos telepítőt használjuk.

Letöltött programok frissítése

Mint a bevezetőben is írtuk, az iObit Software Updater nem csak a letöltést és telepítést egyszerűsíti, hanem a későbbi karbantartásokat is. Vagyis értesítést kérhetünk az új verziók megjelenéséről, s ha úgy döntünk, egyetlen kattintással frissíthetjük a korábbi verziókat.

Sőt, ha hajlandóak vagyunk megvenni a iObit Software Updater Pro változatát, akkor mindezt teljesen automatikusan elvégzi nekünk a háttérben. Így biztosak lehetünk benne, hogy a számítógépünkön mindig a legfrissebb programverziókat használjuk, ami a biztonsági frissítéseken túl olykor akár új funkciókat is jelenthet a szoftvereknél.

Ha úgy állítjuk be, a program képes visszaállítási pontokat létrehozni egy-egy program telepítése előtt, illetve szintén választható, hogy a rendszer indulásakor automatikusan ellenőrizze-e, hogy jelent-e meg újabb kiadás az általa ismert és telepített alkalmazásokból.

Összegzésül

Mindent egybevetve az iObit Software Updater kifejezetten jól sikerült. Bár óriási újdonságokat azért nem hozott az előző verzióhoz képest a felületet és a használatot illetően, de jelentősen bővült a támogatott alkalmazások listája és még több programot telepíthetünk teljesen beavatkozás nélkül. Emellett kapott egy Bolt funkciót is, amelyben az iObit egyéb szoftvereit vásárolhatjuk meg kedvezményes áron.

Ahogy eddig is, az iObit Software Updater most is ingyenes, csak akkor kell fizetnünk a Pro verzióért, ha nélkülözhetetlen vágyat érzünk az automatikus frissítési funkcióért és egyáltalán nem akarunk elviselni a felületen pár nem túl hivalkodó hirdetési bannert. Amúgy teljes automatizmus nélkül is sokkal kényelmesebb a programok frissítése vele, de értelemszerűen ha ezt is beüzemeljük, onnantól kezdve sok időt megspórolhatunk magunknak az új verziók manuális keresgélése, letöltése, telepítése helyett.

Ne maradjon le erről sem!