Linkek csoportos másolása weboldalakról egy kattintással, a Firefoxban

Korábban mutattunk már néhány praktikus kiegészítőt Chrome böngészőhöz, amelyekkel gyakorlatilag a link-másolás mesterévé válhatott bárki. Szinte minden variációban lehetett velük linkeket másolni és eltárolni, feldolgozni. Szerencsére a Firefoxot használóknak sem kell nélkülözniük az ilyen megoldásokat. Anno mutattunk már egy kiegészítőt, amellyel a megnyitott lapok linkjeit lehetett egy mozdulattal Vágólapra juttatni, több variációban. Ma is hasonló területre kirándulunk, ám mai feladatunk kicsit eltér a múltkoritól: a linkek csoportos másolása weboldalakról. Vagyis nem a megnyitott böngésző lapok, hanem az éppen megnyitott oldalon található linkeket gyűjtjük majd csokorba.

Copy Selected Links: linkek csoportos másolása weboldalakról

A bevezetőben említett célra a Firefox esetében a Copy Selected Links kiegészítő tűnik a legjobb választásnak. Telepítése után ez kivételesen nem csücsül fel a Firefox eszköztárára. Ehelyett megbújik a böngésző helyi menüjében, s ott is akkor láthatjuk csak, ha előtt a Ctrl+A (vagy Macen a CMD+A) billentyűkombinációval kijelöljük a megnyitott oldal teljes tartalmát. Ha ekkor a jobb egérgombbal kattintunk a kijelölt szövegrész fölött, máris kiválaszthatjuk a Copy Selected Links menüpontot a megjelenő helyi menüből.

Ez a kiegészítő nem viccel, szóval tényleg az összes linket Vágólapra másolja azok közül, amelyeket szövegként kijelöltünk. Ennek megfelelően a teljes oldal kijelölése esetében a weboldal menüpontjai, egyes hirdetések linkjei stb. is szerepelnek majd a kapott listában. Ha ezt szeretnénk elkerülni, korlátozzuk a kijelölést kizárólag arra a tartalmi részre, amelynek a linkjeire ténylegesen szükségünk van.

Túl sok beállítási lehetőséget nem találunk a modulhoz. A Firefox Kiegészítők / Copy Selected Links részében csak azt kapcsolhatjuk ki- vagy be, hogy ha a kiválasztott szövegrészen belül nincs másolható link, arról értesítsen bennünket a böngésző. Ennél többre viszont nincs is igazán szükség.

Mindent egybevetve ezzel a kiegészítővel igencsak egyszerűsíthetjük a dolgunkat, ha gyakran kell kimásolnunk linkeket a webes szövegekből. Egyszerű és megoldás, amely mindig kéznél lehet a Firefoxban.

Ne maradjon le erről sem!