Firefox tipp: linkek csoportos másolása megnyitott lapokról

Ha kedvenc böngészőt kellene mostanság választanunk, nálunk a Firefox lenne a befutó. Nem volt ez mindig így, de a jelenlegi verziók mind sebesség (nem mérések, hanem napi használat alapján), mind biztonság tekintetében elég meggyőző volt, hogy alapértelmezetté tegyük minden rendszeren és eszközön, ahol ez lehetséges. De az alap funkciókon felül azért olykor beépítünk ilyen-olyan kiegészítőket is, amelyek beválnak a tesztek során. Az egyik ilyen modul a ma bemutatásra kerülő Copy All Tab Urls, amellyel könnyedén megoldható a linkek csoportos másolása megnyitott lapokról.

Copy All Tab Urls: linkek csoportos másolása megnyitott lapokról

A Copy All Tab Urls nevű Firefox kiegészítő segítségével az éppen megnyitott lapokban található weboldalak, online cikkek linkjeit lehet Vágólapra másolni, majd onnan beilleszteni akár egy készülő dokumentumba, akár egy olyan listába, ahol a számunkra fontos webcímeket tároljuk.

Használata rendkívül egyszerű: gyakorlatilag csak egyetlen kattintás a Firefox eszköztárán megbújó ikonra, s máris Vágólapra kerül az összes éppen megnyitott oldal URL-je. Van azonban néhány praktikus testreszabási lehetőség is a modulban, ha megnyitjuk a Kiegészítő kezelése menüponttal elérhető Beállítások lapot:

  • TABS TO COPY: itt kiválaszthatjuk, hogy csak az adott ablakban megnyitott lapokat másolja a program, vagy ha több Firefox ablak van nyitva, akkor mindegyikről összeszedje a nyitott lapok URL címeit.
  • URLS TO COPY: itt meghatározható, hogy milyen URL típusok kerüljenek Vágólapra.
  • FORMAT: ez talán a legizgalmasabb opció, ezzel ugyanis beállítható, hogy a címek milyen formátumban kerüljenek másolásra. Másolhatjuk csak magát az URL címet, másolható az URL cím és a weblap címsora egy-egy önálló sorként, illetve ez utóbbi kettő markdown formázással.

Ha tehát gyakran van szükségünk az URL címek másolására és azok beillesztésére különféle dokumentumokba, a Copy All Tab Urls hatalmas segítséget jelenthet. Nincs túlbonyolítva, de mi éppen ezt kedveljük benne. Flottul elvégzi a rábízott feladatot.

Ne maradjon le erről sem!