Linkek másolása mesteri módszerekkel a Chrome-ban

A különféle operációs rendszerek remek funkciója a vágólap, a Google Chrome egyik nagyszerű lehetősége pedig a bővíthetőség. E kettőt fogjuk most kicsit vegyíteni. Mert miért is ne hozhatnánk ki a legtöbbet a linkek másolásából?

 

Copy All Urls

A Copy All Urls plug-in azoknak lehet hasznos, akik hajlamosak külön fülön megnyitni az őket érdeklő linkeket, hogy aztán később elolvassák azokat.

Erre a célra persze nagyon praktikus mondjuk a Pocket is, de ha számunkra előnyösebb lementeni a linkeket mondjuk egy szöveges fájlba, a Copy All Urls lerövidíti a műveletet: egyetlen kattintással tudjuk vágólapra másolni az összes megnyitott Chrome fül linkjeit.

Utána pedig már gyerekjáték beilleszteni a listát akár a Notepadbe vagy kedvenc jegyzetelő alkalmazásunkba.

A beállításokban azt is megadhatjuk, hogy a listát egyszerá szöveg, HTML, JSON vagy más formában szeretnénk-e felhasználni.

 

Clipboard History 2

A Clipboard History 2 ugyancsak jól használható kiegészítő azoknak, akik nem olvasnak el minden online cikket azonnal, hanem inkább elrakják későbbi feldolgozásra a linkeket.

Ez a plug-in folyamatosan monitorozza, milyen linkeket másolunk vágólapra és egy remekül strukturált, átlátható listába menti azokat.

Itt láthatjuk, mikor másoltuk ki a linket és azt is, hány karakter hosszú, de találunk néhány gombot is mindegyik mellett: eltehetjük a linket a kedvencek közé (ez egy külön lista az ablakban), vagy akár felhőbe is menthetjük későbbi felhasználásra (ez szintén egy külön lista). Utóbbi előnye, hogy több eszközön is elérhetjük a felhőbe átrakott linkek listáját.

Egyszerűen használható, nagyon hasznos kis plug-in ez, érdemes kipróbálni, mert jelentősen megkönnyítheti a munkánkat és egyszerűbbé teheti a számunkra fontos online oldalak linkjeinek átmeneti tárolását.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató