Apple Emlékeztetők használata Windows alatt

Ha valaki iPhone-t használ okostelefonként, még korántsem biztos, hogy a Mac mellett dönt számítógépnek. S bár az Apple ökoszisztémán belül maradva lehet igazán teljes a kényelem (a macOS és az iOS, illetve az e rendszerekre készült programok rendkívül gördülékenyen képesek összedolgozni), azért nem kell kiátkozottnak érezni magunkat akkor sem, ha vegyítjük a platformokat. Példának okárt még márciusban mutattuk meg, miként lehet elérni az androidos okostelefonokon az iCloud felhőben tárolt fájlokat, fotókat, jegyzeteket és emlékeztetőket. Ma azt mutatjuk be, hogyan oldható meg a legkényelmesebben az Apple Emlékeztetők használata Windows alatt.

Apple Emlékeztetők használata Windows alatt: az alap megoldások

A feladat megoldására több lehetőségünk is van. A legkevésbé kényelmes, de minden bizonnyal a legegyszerűbb, ha megnyitjuk az icloud.com oldalt a böngészőben. Így a böngészőben éppúgy elérjük az Emlékeztetőkben összegyűlt tennivalóinkat, mint a maces változatban. Ha mondjuk a Microsoft Edge Chromiumot használjuk, akár önálló alkalmazást is varázsolhatunk a webes felületből, ha a menüben az Alkalmazások / Webhely telepítése alkalmazásként menüpontot választjuk. Nem rossz ez így, de szerintünk nem tökéletes.

A másik megoldás, ha telepítjük a Windowsra az Apple iCloud alkalmazását a Windows Áruházból. Ez képes integrálni az Apple Emlékeztetőket a Microsoft Outlook alkalmazással. Így annak saját Tennivalók listájában is elérjük az összes to-do bejegyzésünket. Ez sem rossz, ám ennek alapfeltétele, hogy rendelkezzünk a Microsoft Outlook programmal. Ráadásul az Outlook, ha amúgy nem használjuk másra csak erre, egy felesleges monstrum lenne (más kérdés, ha amúgy levelezésre és naptárunk vezetésére is azt használjuk). Szóval ha amúgy is Outlookban utazunk, akkor ez a megoldás teljesen jó lehet, ha nem, akkor felejtős.

Microsoft To-do összekötése tennivalóinkkal

Van azonban egy nagyon kényelmesnek tűnő harmadik megoldás is. Ez nem más, minthogy az ingyenes Microsoft To-Do alkalmazást kezdjük el használni Windowson. Ezt a programot a népszerű Wunderlist utódjaként fejlesztette a Microsoft, s mára a legjobb tennivaló-menedzserré nőtte ki magát Windowson. Tekintve, hogy ingyenes, sok vesztenivalónk nincs a használatával. Csak annyi elvárás van, hogy létrehozzunk hozzá egy ingyenes Microsoft fiókot. Erre viszont amúgy is szükségünk lesz a továbbiakban.

Ha már telepítettük a Windowson a Microsoft To-do programot és megvan a saját Microsoft fiókunk is, következő lépésként be kell állítanunk ez utóbbit az iPhone-on. Ehhez tegyük a következőket:

  • Nyissuk meg a Beállítások appot.
  • Navigáljunk el Jelszavak és fiókok részhez és válasszuk a Fiók hozzáadása lehetőséget
  • A megjelenő logók közül bökjünk az Outlook.com feliratra, majd adjuk meg Microsoft fiókunk belépési adatait.
  • Ha ezzel is megvagyunk, nyissuk meg a listában az Outlook fiókot és az Emlékeztetők opciókat kapcsoljuk be (a többit csak akkor, ha azokra is szükségünk van, például szeretnénk látni Outlook.com fiókunk levelezését, naptárait stb. az iOS saját alkalmazásaiban).

Ha ezekkel mind megvagyunk, az Apple Emlékeztetők appjában máris megjelennek a Microsoft To-doban létrehozott listáink. Ettől kezdve felvehetünk új tennivalókat bármelyik eszközön, azt látni fogjuk a másikon is. Az egyszerűség kedvéért érdemes az Emlékeztetők appban alapértelmezetté tenni az outlookos listákat. Ehhez a Beállítások appban navigáljunk el az Emlékeztetők lehetőséghez, és ott az Alapértelm. lista lehetőségnél válasszuk ki valamelyiket az outlookos listákból. Így ha létrehozunk egy új bejegyzést, az alapértelmezésben ebbe a listába kerül, így biztosan látjuk majd Windowson is.

Sajnos ennek a megoldásnak is vannak korlátai, ugyanis néhány Emlékeztetők funkció nem használható az Outlookos listákban (Emlékeztetés egy helyen, Emlékeztetés üzenetváltáskor stb.). De ezt leszámítva még mindig ez tűnik a legkényelmesebb és legpraktikusabb megoldásnak arra, hogy tennivalóinkat elérjük. Persze egy merész csavarral azt is megtehetjük, hogy az iPhone-ra is telepítjük a Microsoft To-do appot, s ez esetben mindenféle hókusz-pókusz nélkül látjuk minden rendszeren a tennivalóinkat, csak immár nem az Apple saját Emlékeztetők appjában. Ez sem rossz megoldás amúgy, különösen, ha még androidos eszközünk is akad, hiszen a Microsoft To-Do majdnem minden népszerű platformra elérhető önálló alkalmazásként (Linuxon egyelőre csak webes felületen).

Ne maradjon le erről sem!