Windows takarítás: a két legjobb Windows karbantartó program 2019-ben

Mint minden évben, idén is számtalan remek és kevésbé jól sikerült Windows karbantartó program jelent már meg, amelyek egy részét mi is teszteltük, s a jobbakról részletes bemutató is született. Ez a kategória valószínűleg még jóideig nem szűnik meg a szoftverek világában, hiszen a Windows takarítás és optimalizálás napi-heti szintű feladattá is kinőheti magát, attól függően, mennyire terheljük a rendszert. Így van ez akkor is, ha amúgy a Windows 10 megjelenése óta a Microsoft számtalan saját takarító eszközt épített be, s folyamatosan optimalizálja az operációs rendszert. Lássuk hát, melyik volt a két legjobb Windows karbantartó program, amelyek a leginkább bejöttek nekünk az idei évben.

Windows takarítás: a két legjobb Windows karbantartó program 2019-ben

Két alkalmazást javaslunk azoknak, akik átfogó Windows takarító- és optimalizáló alkalmazásokra vágynak. Az egyik az Ashampoo WinOptimizer 17, amely kissé gamer-stílusú, de azért áttekinthető és teljesen magyar nyelvű felülettel várja a felhasználókat. Mindent tud, amire a rendszer karbantartásához szükségünk lehet, sőt, kapunk vele még egy halom ingyenes segédprogramot is, például a véletlenül törölt fájlok helyreállításához, vagy éppen a privát dokumentumok garantáltan visszaállíthatatlan törléséhez.

Emellett kiválóan megoldották benne a folyamatos, automatikus optimalizálást is, illetve a Game-Booster funkció segítségével lehetőségünk van a játékokhoz optimalizálni a PC teljesítményét, többek között azzal, hogy a játék idejére automatikusan leállítja a feleslegesen háttérben futó folyamatokat, programokat.

A másik, szintén nagyon sokoldalú és hatékony Windows karbantartó alkalmazás az Auslogics Bootspeed 11, amely valamivel minimalistább felületen kínálja szinte ugyanazt a tudást, mint az Ashampoo szoftvere. Itt is lehetőség van az egy kattintásos optimalizálásra és takarításra, s ennél a programnál is kapunk jónéhány extra segédalkalmazást, amelyekkel további napi karbantartási teendőket intézhetünk el.

Mindkét programból van ingyen tesztelhető próbaverzió, így pár nap alatt kipróbálhatjuk, hogy melyik a hatékonyabb a rendszerünk helyrepofozásához, vagy melyikben találjuk jobbnak az automatikus funkciók mellett az aprólékosan állítgatható plusz opciók kínálatát.

Ingyenes Windows karbantartó program

Mindkét programból létezik ingyenes változat is, amelyeket időkorlát nélkül használhatunk rendszerünk optimalizálására. Az talán senkit nem lep meg, hogy ezek a verziók azért kevesebb funkcióval rendelkeznek, mint fizetős társaik, de ettől még sok felhasználó számára bőven elegendő lehet a beszerzésük.

Az Ashampoo ingyenes Windows optimalizálójáról itt írtunk bővebben, s a cikkben megtalálható a letöltési link is. Az Auslogics ingyenes kiadása pedig itt érhető el.

Ne maradjon le erről sem!