Minimalista, de hatékony online projektmenedzser program, ingyen

A Trello az egyik legjobb projektmenedzser szolgáltatás, amelyet a böngészőben éppúgy elérünk, mint okostelefonon. A némileg a kanban megoldásokra emlékeztető felületen hihetetlen kényelmesen mendzselhetjük terveinket, projektjeinket. A rengeteg hasznos funkciót ráadásul ingyen is igénybe vehetjük. Ám ha valakit ennél jobban érdekelnek a Trello lehetőségei, kattintson ide és olvassa el korábbi tesztünket. Ma ugyanis nem erről a szolgáltatásról lesz szó, hanem egy leszármazottjáról. Egy minimalista, de abszolút hatékony online projektmenedzser program, avagy egy ígéretes Trello alternatíva akadt a horgunkra. S bár jóval kevesebbet nyújt mint ihletője, mégis érdemes vele megismerkedni, mert lehet, hogy lesz, akinek éppen ez az egyszerűség jön majd be!

Caltra.co: minimalista, de hatékony online projektmenedzser program, ingyen

Caltra.co egy – a cikk készültekor – teljesen ingyenes Trello alternatíva, amely átlátható, minimalista felületen segít tennivalóink rendszerezésében. Céljainkat csoportokra (projektekre) oszthatjuk, s minden tennivalót hozzárendelhetünk a megfelelő célhoz. Innentől kezdve pedig a hagyományos kanban táblákhoz hasonló felületen tologathatjuk a teendőket, lépéseket jelképező kártyákat.

A Caltra esetében nincs lehetőségünk fájlok hozzárendelésére, sőt, jelenleg csoportmunkára is alkalmatlan, vagyis elsősorban szabadúszók vehetik hasznát, akik szeretnék átlátni projektjeiket, de nem fontos számukra, hogy arról virtuálisan tudjanak egyeztetni kollégákkal, ügyfelekkel. 

Ráadásul ennek megfelelően arra sem alkalmas, hogy egy adott projekt hozzávalóit menedzseljük a segítségével, vagy például összekössük egyéb szolgáltatásokkal (Evernote stb.). Ez a minimalizmus azonban nagyon gyorssá és könnyen használhatóvá teszi. Ráadásul a program folyamatosan fejlődik, így jó esély van rá, hogy pár hónap múlva már szélesebb eszköztár áll majd benne rendelkezésünkre. Addig ha valaki üzleti használatra még nem jönne be, érdemes lehet elgondolkodni a személyes felhasználáson, akár a napi – akár ismétlődő – teendők menedzseléséhez is.

Ne maradjon le erről sem!