Sötét mód bekapcsolása a Chrome Android változatában

Manapság minden rendszerben és böngészőben ott lapul lassan a Sötét mód, amellyel a felületet, menüt, sőt, adott esetben akár a weboldalak megjelenését is hozzáigazíthatjuk a gyér környezeti megvilágításhoz, vagy az éjszakai munkához. A sötét felületekkel kevésbé “süti ki a szemünket” a monitor vagy az okostelefon kijelzője. Korábban megmutattuk, miként kapcsolható be a Chrome Sötét módja Windowson és macOS-en (sőt, miként volt bekapcsolható már a funkció hivatalos megjelenése előtt), vagy hogyan használható sötét felülettel mondjuk a Messenger app iPhone-on és Androidon. Ma arról lesz szó, hogyan oldható meg a Sötét mód bekapcsolása a Chrome Android változatában, amely ugyan hivatalosan még nem engedi ezt, de kis ügyességgel már megoldható a dolog.

Sötét mód bekapcsolása a Chrome Android változatában

A megoldás egyébként szinte pontosan az lesz, ami anno a Chrome asztali változatának tesztidőszakában is volt. Ehhez szükségünk lesz minimum a 74-es verzióra a Chrome androidos változatából (ezt simán frissíthetjük a Play Áruházból).

Ha megvan, akkor csak annyi a feladatunk, hogy a böngésző címsorába írjuk be a következőt:

chrome://flags

Ezután a megjelenő lap saját keresőjében keressünk rá az Android Chrome UI dark mode opcióra, majd amikor megjelenik a kereső alatti részben, állítsuk át Enabled értékre.

Lépjünk ki a Chrome-ból, majd indítsuk újra. Ettől kezdve a böngésző menüjében a Beállítások (Setting) menüpontban már megjelenik egy Dark mode menüpont. Ezt megérintve bekapcsolhatjuk a böngésző Sötét üzemmódját.

Jó esély van rá, hogy a következő Chrome frissítésben ez már a Flags felület használata nélkül is elérhető lesz majd, így aki nincs kísérletező kedvében, bevárhatja, amíg a következő frissítések valamelyikével hivatalosan is bekerül a Dark mode (Sötét mód) kapcsoló a Chrome menüjébe.

Ne maradjon le erről sem!