Kényes részletek kitakarása fotókon ingyen, online

Ma már nem kunszt fotókat megosztani az interneten, a különféle közösségi oldalakon igen sokan űzik ezt a “szórakozást”. De kvázi komolyabb esetekben is szóba kerül: például egy lakás- vagy gépjárműhirdetés online feladásakor. Azonban legyen szó bármilyen témáról, bármikor szembesülhetünk a feladattal: szükséges lenne a kényes részletek kitakarása fotókon. Akár egy arcot, akár egy rendszámtáblát kell kitakarni egy képen, az eljárás ugyanaz, csak éppen nem mindenkinek van ilyenkor kéznél egy megfelelő képszerkesztő program. S pláne nem mindenki tudja használni az ilyen alkalmazásokat. Szerencsére mi most tudunk mutatni egy ingyenes online megoldást, amellyel a kérdéses részlet kitakarása tulajdonképpen pár kattintás, s szerintünk bárki megbirkózhat a feladattal, olyan egyszerű a használata.

Redacted: kényes részletek kitakarása fotókon

A Redacted elnevezésű online eszköz teljesen ingyen vehető igénybe, s tetszőleges böngészőben és rendszeren működik. Ahhoz,hogy kitakarjuk vele egy kép kívánt részletét, csak annyit kell tennünk, hogy feltöltjük az oldalra a kérdéses fotót, majd körbejelöljük egy téglalappal a kitakarandó részt. Ha elsőre nem sikerült, semmi gond, utólag is méretezhető marad a kitakarás, így tudjuk finomítani az elhelyezést és a méretet egyaránt.

Ezután az általunk rajzolt téglalapra duplán kattintva tudjuk változtatni a kitakarás módját. Ez alapértelmezésben az elmosás, de dupla kattintással átválthatunk pixeles- vagy egyszerű sötétítéses kitakarásra is. Ha megvagyunk, csak egy kattintás a Download gombra és már le is töltődik az átvariált kép.

A Redacted nagyon egyszerűen használható és alapvetően hatékony is. Egyetlen hiányossága, hogy az elmosás/pixelesítés mértékét nem állíthatjuk, így nagyobb méretű képek esetében ezek a módszerek kevésbé lesznek hatékonyak. Ilyenkor vagy érdemes kisebb méretben feltölteni a fotót, vagy egymás után kétszer elvégezni a kitakarást (a már kitakart változatot újra feltölteni és ismét kitakarni). Persze lehet, hogy ez később változik, de amúgy ezt leszámítva is egy nagyon jó kis online eszközzel van dolgunk.

Aki pedig erre célra inkább offline programot keres, annak asztali rendszerekre, okostelefonokra (iOS és Android egyaránt) pedig itt mutattunktökéletes megoldásokat e feladatra. Sőt, anno még azt is elárultuk, miként lehet részleteket kitakarni videókon.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató