Képernyőképek feliratozása, fotók részleteinek kitakarása

Ha van valami a szoftvervilágban, amit az elmúlt időszakban szomorúan könyveltünk el, az az Evernote team döntése a Skitch nevű alkalmazásukat illetően: megszüntették a windowsos és androidos verziók támogatását. Pedig képernyőképek készítésében ez a program az egyik legjobb választás, kiváltképp ha szeretnénk kiemelni vagy éppen eltakarni rajtuk részleteket. Vagyis publikáláshoz és magyarázatok készítéséhez is remek. Sajnos immár csak macOS-re fejlesztik. Ott viszont kiváló választás a program.

 

Képernyőképek teljesen testreszabva

A Skitch legnagyobb pozitívuma, hogy szinte mindent megoldhatunk benne pár kattintással. Készítettünk egy képernyőképet és ki szeretnénk emelni rajta egy részletet? Nem gond, körbekeretezhetjük, rányilazhatunk, szöveges magyarázatot biggyeszthetünk hozzá.
Kitakarnánk egy nem publikus részletet (például egy jelszót)? Az sem probléma: egy mozdulat és pont olyan “mozaikos kitakarást” kreálhatunk, amilyet a tévében láthatunk bizonyos arcokon…

A végeredményt azután egy mozdulattal menthetjük PNG formátumban, vagy mehet rögtön megosztásra kedvenc közösségi oldalunkra, esetleg e-mailbe.
Sőt, ha van Evernote fiókunk, akár Evernote jegyezetünk közé is feltölthetjük (ha már egyszer ugyanaz a cég készítette).

Természetesen ezek mellett a képernyőképek elkészítésében is segít, így nem kell billentyűkombinációkkal bajlódnunk és akár időzített fotózásra is van lehetőég.
A Skitch kihagyhatatlan darab, ha gyakran kell képeket és fotókat “dekorálnunk”. Ráadásul teljesen ingyenes. Ott kell lennie minden Macen. Sajnos iPhone-ra is leálltak a fejlesztésével és Windowsra is már csak egy régebbi, de még működőképes verzió érhető el, utóbbi letölthető innen.

Ne maradjon le erről sem!