Hivatalosan elérhető a Microsoft Edge Chromium változatának letöltése

Immár hivatalosan is elérhető a Microsoft Edge Chromium változatának letöltése a Microsoft Edge Insider oldaláról. A Microsoft készülő böngészője persze még korántsem végleges, de a vállalkozó kedvűek már tesztelhetik, mire lesz képes a Chrome-rokon változat.

A Microsoft Edge Chromium változatának letöltése

A Microsoft már korábban bejelentette, hogy az eddigi EdgeHTML motor helyett a Windows 10 saját böngészője is áttér a Chrome böngésző által is használt nyílt forráskódú Chromium motorra.

E lépés első hivatalos állomása, hogy mostantól letölthető a Microsoft Edge Chromium alapú változatának ún. Canary verziója. Hasonlóan a Chrome-hoz, mostantól itt is több változattal találkozhatunk majd. A Canary egy amolyan előzetes kiadás, amelybe szinte azonnal bekerülnek a legfrissebb, adott esetben akár csak kísérleti funkciók, napi frissítéssel. Emellett lesznek fejlesztői, illetve béta verziók is, utóbbiak már stabilabbak és csak az aktuálisan megjelenésre szánt funkciók tesztelésére szolgálnak. Míg a stabil változat letöltése lesz ajánlott gyakorlatilag minden felhasználó számára, hiszen ez lesz a legmegbízhatóbban működő kiadás mind közül.

A most letölthető verzió még a Dev, illetve Canary állapot, vagyis elsősorban tényleg csak azoknak javasolt a letöltése, akik szeretnek kísérletezni, vagy fejlesztési szempontok miatt érdekes számukra a leendő böngésző. Nekik viszont itt a lehetőség, hogy bepillantást nyerjenek az Edge megújuló változatába, amely többek között a Chrome kiegészítőket is támogatja majd.

Jelenleg csak a Windows 10 64 bites változatára érhető el, de a Microsoft ígéretei szerint érkeznek majd az egyéb Windows kiadásokra (Windows 7, Windows 8), illetve a macOS-re készülő verziók is.

Ne maradjon le erről sem!