Itt a legjobb ingyenes levelezőprogram Androidra is

Pár nappal ezelőtt összeválogattuk, melyek a legjobb ingyenes levelezőprogramok minden rendszerre. Ott az egyik legjobbnak a Readdle-féle Sparkot ítéltük, azzal a megjegyzéssel, hogy a maces és iPhone-os változatok után hamarosan megérkezik majd belőle az androidos verzió is. Nos, örömmel jelentjük, hogy a fejlesztők ígéretéhez hűen a minap tényleg elérhetővé vált a Google Play Áruházban a Spark, így elmondhatjuk: megérkezett a – szerintünk – legjobb ingyenes levelezőprogram Anrdoidra is. De persze úgy teljes a kép, ha megindokoljuk az elfogultságunkat!

Spark: a legjobb ingyenes levelezőprogram Androidra

Szóval az elfogult Spark-imádat több dolognak is betudható nálunk. Az egyik, hogy szeretjük a letisztult felülettel rendelkező alkalmazásokat, kiváltképp, ha azok a minimalista felület mögött temérdek hasznos funkcióval büszkélkedhetnek. Márpedig a Spark éppen ilyen.

A program felülete átlátható, kézre áll, ráadásul teljesen testreszabható (beleértve a színvilágot, a gesztusok használatát, figyelmeztetéseket stb.). S hát emellett akad néhány igazán praktikus funkciója is:

  • Smart Inbox: a Spark típus szerint csoportosítva is képes mutatni nekünk a leveleket (hírlevelek, információk, személyes levelek stb.), így a beérkező üzenetek eleve áttekinthetőbben kerülnek elénk. Az értesítéseket is kérhetjük ennek megfelelően, vagyis a Spark csak akkor fog minket zargatni beérkező üzenetekről szóló értesítésekkel, ha fontos levelünk érkezett.
  • Levelek elodázása (Snooze): a feldolgozást megkönnyítendő a fontos, de nem sürgős levelek megválaszolását elodázhatjuk. Ilyenkor a program az általunk meghatározott időpontban újra bedobja a levelet a postafiókunkba (Inbox), de addig eltünteti onnan, így nem fog bezavarni a többi beérkező üzenetnél.
  • Fontos levelek kitűzése a lista elejére (Pin): ha valamit nagyon fontosnak ítélünk, kitűzhetjük a lista tetejére is. Így állandóan a szemünk előtt lesz, akkor is, ha közben újabb leveleket kapunk.
  • Időzített levélküldés (Schedule): a válaszokat bármikor megírhatjuk, de ha nem akarjuk, hogy azonnal útnak induljanak, nem gond. A Spark képes egy megadott időpontban kézbesíteni levelünket (ehhez nem kell állandóan futnia, a szerveren oldja meg a levelek időzítését).
  • Több aláírás menedzselése: aláírásainkat is kényelmesen cserélhetjük a levelek végén. Egyetlen ujjgesztussal válthatunk közöttük.
  • Sablonok használata: a sablonok használatával sokat egyszerűsödik a klienseknek kiküldendő, azonos tartalmú, de változó adatokat (megszólítás, időpont stb.) tartalmazó levelek menedzselése.
  • Gyors-válasz: a levelekre reagálhatunk ún. azonnali válaszokkal is. Ilyenkor egy jópofa – és tetszés szerint átvariálható – hangulatjelet küld el levélben a program.
  • Csoportmunka eszközök: chat, delegálás, megosztás, ez mind lehetséges a Sparkban. A csoportmunka funkciókat mostanában kezdték el beépíteni a programba és azt kell mondjuk, nagyon szépen haladnak velük. Kis cégeknek kifejezetten praktikus lehet a Spark használata.

Ezek tehát a Spark legfontosabb tulajdonságai, de a Readdle-nél elég gyors ütemben fejlesztik tovább a levelezőprogramot, így folyamatosan kerülnek bele új funkciók.

S ha a fenti még nem lenne elég, akkor ott egy ugyancsak fontos tényező: a Spark teljesen ingyenes. Pontosabban az alap funkciói ingyenesek. A csoportmunka funkciókat pedig limitáltan ugyan, de szintén használhatjuk ingyen is. Ha utóbbiakat teljesen ki szeretnénk használni, akkor elő kell rájuk fizetni, de a helyzet az, hogy ez inkább csak a céges felhasználókat érinti. Egy átlag felhasználónak bőven elég, amit a Spark alapból nyújt. Kisvállalkozások, kis létszámú startupok esetében viszont mindenképpen érdemes lehet elgondolkozni a csoportmunka eszközök használatán is, mert sokat egyszerűsíthetnek a levelezés feldolgozásán.

Fontos persze tudni, hogy az extra funkciók (Snooze, időzített levélküldés stb.) miatt a Spark az üzeneteink bizonyos részeit átszinkronizálja (teljesen titkosítva) a saját szervereire. Ennek köszönhetően nagyon zökkenőmentesen működik minden funkció, ráadásul a beállításainkat is szinkronizálja az eszközeink között, így nem kell külön bajlódni semmivel, ha másik eszközön lépünk be Spark fiókunkba. A módszerrel nincs egyedül, szinte minden okostelefonos e-mail kliens, amely az alap funkciókon túl extra lehetőségeket is nyújt, így csinálja, beleértve ebbe a Microsoft Outlook mobil verzióját is. Adatainkat titkosítva tárolják, s a beállításokban bármikor törölhetjük azokat.

A Spark tehát immár elérhető macOS-re, iOS-re, és Androidra is. Segítségével akár Gmail fiókjainkat, akár más levelező fiókjainkat is egyetlen felületen menedzselhetjük, teljes kényelemben. Talán egyszer majd érkezik belőle windowsos verzió is, bár erről egyelőre nincs infónk. Amit tudunk róla valami biztosat, rögtön hírül adjuk!

Ne maradjon le erről sem!