Youtube videó végtelenített lejátszása, egyszerűen

Nemrég írtunk egy rövidke tippet arról, miként oldható meg, hogy a Youtube-ról megosztott videókat egy meghatározott időponttól kezdje el lejátszani a rendszer a címzettnél. Bár ez nem tartozik a Youtube rejtett képességei közé, mégis sokan nem tudtak róla, miközben nagyon sok esetben kifejezetten hasznos megoldás. Van azonban egy másik, hasonlóan sokakat érdeklő, de a Youtube-on alapból – jelenleg – nem megoldható dolog: egy-egy Youtube videó végtelenített lejátszása. Ez jól jöhetne például bármilyen bulin, ha van egy több órás Youtube anyag, aminek a lejátszását folyamatosan szeretnénk ismételni, vagy akár egy kiosk esetében is, hiszen így ott sem jelentene gondot mondjuk egy terméket vagy szolgáltatást bemutató videó újbóli lejátszása, teljesen automatikusan. Ámde a Youtube jelenleg alkalmatlan e feladatra. Szerencsére van megoldás, méghozzá rém egyszerű. Máris mutatjuk!

Youtube videó végtelenített lejátszása

Mint a bevezetőben is írtuk, a Youtube e cikk írásakor még nem tudja végteleníteni a videók lejátszását, van azonban egy oldal, amelyik ezt megoldja helyette. Ennek neve Youtube Repeater, s ha ellátogatunk rá, alapból nem megyünk vele sokra. Viszont ha a Youtube-on megnyitjuk a lejátszani kívánt videót, majd a böngésző címsorában átírjuk egy kicsit annak a linkjét, akkor azonnal látni fogjuk a Youtube Repeater lényegét. Az átírás mindössze annyit jelent, hogy a címsorban az URL youtube.com részét egészítsük ki youtuberepeater.com formára. Példaként egy eredeti és egy átírt Youtube link:

https://www.youtube.com/watch?v=S3FByJ_hSa8
https://www.youtuberepeater.com/watch?v=S3FByJ_hSa8

Ha így teszünk, majd nyomunk egy Enter billentyűt, a böngészőben megjelenik a Youtube Repeater felülete, rajta a kiválasztott videónkkal. Itt beállíthatjuk, hogy a videó mely részletét kívánjuk ismételni. Ez alapértelmezésben az egész videóra vonatkozik (0:00 – end), de megadhatunk kezdő (Start at) és a befejező (End at) időpontot is.

Ha ez is megvan, csak kattintsunk az Ok gombra, s máris indul a lejátszás. Ennyi! A videót éppúgy kinagyíthatjuk teljes képernyőre, mint azt tennénk a Youtube-on, szóval tökéletes lesz az élmény. A végére érve pedig automatikusan újrakezdi a lejátszást a rendszert, így nem nekünk kell rohangálni az ismétlésért.

Ne maradjon le erről sem!