Korábbi Chrome felület visszaállítása az új verzióban

Korábban készítettünk egy Chrome tipp-trükk összeállítást, amelyben néhány hasznos praktika mellett azt is megmutattuk, milyen lesz a Chrome új felülete. Nos, a minap megérkezett a Chrome 69-es verziója, s vele az új felület, amely immár alapértelmezésben rendelkezésére áll mindenkinek. Ha kéri, ha nem. S bár szerintünk az új külső nagyon jól áll a Chrome-nak, szinte biztosan vagyunk benne, hogy sokan lesznek, akik visszasírják a megszokott látványvilágot. Nos, nekik mutatjuk most meg, hogy milyen egyszerűen megoldható a korábbi Chrome felület visszaállítása az új verzióban.

Frissítés 2018.12.19.: Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az alábbi módszer jelenleg csak a Chrome 70-es verziójáig alkalmazható. A Chrome 71-ből már hiányzik ezt az opció, ott a régi felület egyelőre nem állítható vissza. Amennyiben a későbbiek során változik a helyzet, frissítjük a cikket!

 

A korábbi Chrome felület visszaállítása

Aki olvasta előző tippünket a fejlesztés alatt lévő funkciók – így az új felület idő előtti – bekapcsolásáról, annak most nagyon ismerős lesz a megoldás. Az eljárás ugyanis működik visszafelé is, vagyis a régi felületet egészen pontosan ott állathatjuk vissza az új helyett, ahol a 69-es verzió előtt épp ellentétesen ügyködtünk. Ehhez a Chrome címsorába írjuk be:

chrome://flags

Ezzel eljutunk a Chrome fejlesztés alatt lévő funkcióinak teljes listájához, ami meglehetősen méretes, így az egyszerűség kedvéért keressünk rá a szükséges opcióra. Ehhez a felület felső részén a Search flags mezőbe írjuk be a következőt:

További hasznos cikkek
UI Layout

Ekkor az opciók közül a program kikeresi nekünk a UI Layout for the browser’s top chrome lehetőséget. Ennek értékét módosítjuk a Normal opcióra, majd indítsuk újra a böngészőt (ez legegyszerűbben az ekkor megjelenő Relaunch Now gombra kattintva oldható meg). A fentiekért cserébe máris visszakapjuk a régi felületet.

Ha mégis meggondolnánk magunkat, csak lépjünk újra a chrome://flags oldalra és az UI Layout for the browser’s top chrome értékét állítsuk vissza Default értékre, majd indítsuk újra a böngészőt. Így visszakapjuk a Google által aktuálisnak gondolt változatot, amely amúgy sokkal modernebb, letisztultabb hatású.

Van egyébként a kérdéses opcióhoz közvetlen link is: ide kattintva rögtön az nyitható meg a böngészőben, amivel néhány lépés megspórolható a fentiekből. A Chrome 69 egyébként több ovábbi újdonsággal is dicsekedhet, így pusztán a felület miatt nem érdemes megmaradni a régebbi verziónál. Frissítsünk nyugodtan az újra, s ha kell, módosítsuk annak külsejét a fentiek alapján.

Ne maradjon le erről sem!