Weboldalak megnyitása Chrome-ban billentyűzettel

Szeretjük a Chrome-ban, hogy szinte határok nélkül bővíthető a tudása, bár anno megírtuk azt is, hogy ha a Chrome gyorsítására törekszik valaki, érdemes átgondolnia, hogy milyen kiegészítőkkel tömi tele a böngészőt, a többi Chrome gyorsítási módszer mellett. Mindenesetre a jól megválasztott kiegészítők kényelmesebbé tehetik az internetezést. Ilyen volt például az a plug-in is, amellyel időzítve lehetett megnyitni weboldalakat. Ma azonban nem az időzítésen lesz a hangsúly, hanem azon, hogy miként oldható meg a weboldalak megnyitása Chrome-ban billentyűzettel. Vagyis anélkül nyithatjuk meg kedvenc honlapjainkat, hogy ezért kattogni kellene egy sort az egérrel, vagy beírni a kérdéses oldal URL címét.

 

Weboldalak megnyitása Chrome-ban billentyűzettel

A Quickey.co nevű Chrome kiegészítő valószínűleg azoknak lesz szimpatikus, akik a rendszer és a különféle alkalmazások billentyűkombinációit is szokták használni. Ezzel a plug-innel ugyanis a Chrome-on belül rendelhetünk hozzá gyorsbillentyűket a különféle weboldalakhoz, online szolgáltatásokhoz.

Vagyis önálló billentyűkombinációt kaphat a Facebook, a Twitter, a Techwok.hu, vagy bármilyen oldal, amelyet naponta akár többször is megnyitunk. Ezzel az oldalak megnyitása jócskán egyszerűsíthető és gyorsítható.

A kombinációk szerkesztése rém egyszerű: ha új lapot nyitunk meg a böngészőben, azonnal látjuk a kiosztást egy látványos felületen. Itt az adott billentyű fölé mozgatva az egérkurzort, a megjelenő kuka ikonra kattintva törölhetjük az aktuálisa beállítást. A helyén maradó + jelre kattintva pedig megadhatjuk a kívánt weboldal URL címét. A program az adott favicon képecskéjét odabiggyeszti az adott billentyűre a felületen, így egyértelmű lesz, hogy melyik gombhoz melyik oldalt rendeltük hozzá. Sőt, akár egy emojit is hozzárendelhetünk bármelyikhez, ha szerintünk attól egyértelműbb a dolog.

A Quickey.co ingyenes változata nagyjából ennyit tud, vagyis a lényeges: segíti a weboldalak gyors elérését billentyűzetről. Ha valaki hajlandó fizetni a Premium változatért, akkor cserébe további testreszabási funkciókkal gazdagodhat, illetve szinkronizálhatja gyorsbillentyű kiosztását az eszközei között.

 

Legyen a billentyűkombinációk mestere

Ha valaki esetleg szeretné a végletekig kihasználni az operációs rendszerek, az Office és más alkalmazások saját billentyűkombinációit, érdemes letöltenie a Techwok.hu referencia kártyáit, amelyekben minden fontos kombináció megtalálható (Windowshoz, macOS-hez, Office alkalmazásokhoz stb.). A referenciakártyákat – több e-bookkal együtt – hírlevél feliratkozóink tölthetik le, gyors és ingyenes regisztráció után.

Ne maradjon le erről sem!