Korábban mutattunk már egy Chrome plug-int, amelynek segítségével önfegyelmet gyakorolhatunk, vagyis meghatározott időintervallumon belül nem tudjuk megnyitni a különféle közösségi oldalakat, vagy bármilyen honlapot, amit önkéntes tiltólistánkra veszünk. Most hasonló témát boncolgatunk, mégis más lesz a megközelítés: ezúttal ugyanis a weboldalak időzített megnyitása lesz a feladat, s naná, hogy erre is találtunk egy ingyenes Chrome kiegészítőt.

 

Open Me Later: weboldalak időzített megnyitása

Az ingyen letölthető Open Me Later nevű Chrome plug-in segítségével rendkívül egyszerűen és hatékonyan oldhatjuk meg, hogy egy weboldal az általunk meghatározott időpontban megnyíljon egy új böngészőfülön, vagy akár egy külön ablakban.

Weboldalak időzített megnyitása, adott napon és időpontban | Techwok.hu

Ha tehát éppen nem jut időnk végigolvasni egy online cikket, vagy későbbre szeretnénk halasztani egy webshop átnézését, de félünk, hogy el fogjuk felejteni az egészet, utasíthatjuk a böngészőnket, hogy egy adott időpontban megnyissa nekünk a kérdéses weblapot. Mindez pár kattintás csupán: az adott oldalt megnyitva kattintsunk az Open Me Later gombjára a Chrome eszköztárán, s a megjelenő panelen válasszuk ki a dátumot és időpontot, amikor az oldal újranyitnánk. Extraként még arra is van lehetőségünk, hogy akár naponta ismétlődő feladatokat szabjunk a programnak, vagyis meghatározott napokon, időpontokban tudunk automatikusan megnyittatni weboldalakat a Chrome-mal. Egyszerű és praktikus megoldás ez

Ha valaki még ebben a témakörben keresgél, felhívjuk figyelmét egy másik Chrome plug-inre: a korábban bemutatott Chrome pánikgomb segítségével egyetlen mozdulat mindössze, hogy a főnökünk váratlan felbukkanásakor elrejtsük a munkaidőben “illegálisan” nézegetett weboldalakat, s azonnal a hivatalosan is engedélyezett weblapok valamelyike kerüljön a képernyőnkre.