Véletlenül bezárt weboldalak újranyitása böngészőben, azonnal

Bárkivel előfordulhat az internetes oldalak böngészése közben, hogy véletlenül olyan oldalt zár be, amelyre még szüksége lett volna. Különösen igaz ez azoknál, akik hajlamosak akár húsz weboldalt is egyszerre megnyitva tartani a böngészőben. Ez több szempontból sem szerencsés megoldás egyébként, de az elkerüléséről és arról, hogy miként lehet ilyen sok weblapot kényelmesen menedzselni a Chrome-ban, már írtunk több alkalommal is, például itt vagy itt. Ettől függetlenül, ha bármelyik böngészőt használva véletlenül olyan oldalakat zárunk be, amelyeket még később megnéztünk volna, nem kell kétségbe esni. Mindegyik modern böngészőben megoldható ugyanis a véletlenül bezárt weboldalak újranyitása, méghozzá villámgyorsan.

 

Véletlenül bezárt weboldalak újranyitása

Ha böngészés közben véletlenül likvidálunk néhány megnyitott oldal, akkor az egyik megoldás, hogy használjuk az adott böngésző Előzmények funkcióját, amelyben akár hetekre visszamenőleg is elérünk minden megnyitott linket, feltéve, hogy időközben nem takarítottuk ki azokat egy erre hivatott segédprogrammal, vagy nem böngészünk állandóan Privát üzemmódban, amikor a böngésző sem a sütiket, sem a megnyitott linkeket nem tárolja el miután végeztünk.

De ha a rossz mozdulat csak pár pillanattal korábban történt, akkor még ennél is egyszerűbb lesz a megoldás. Máris mutatjuk, mit kell tenni a különböző böngészőkben, hogy újranyithassuk a legutóbb bezárt oldalakat.

  • Safari: a Safari esetében kattintsunk a History menüpontra, majd ott a Recently Closed vagy Reopen Last Closed Tab menüpontokra. Előbbinél a bezárt lapokat állíthatjuk vissza, míg utóbbival egy teljes, előzőleg bezárt Safari ablak összes megnyitott lapját újranyithatjuk.

További hasznos cikkek
  • Chrome: a Chrome is hasonlóan egyszerűen oldja meg a dolgot. Itt a még megnyitott fülek egyikén kell kattintani a jobb egérgombbal, majd a megjelenő menüben a Reopen Closed Tab menüpontot választani. Így egyesével nyithatjuk újra az előzőleg bezárt oldalakat, új fülön. A magyar változatban ugyanez a menüpont a Bezárt lap megnyitása névre hallgat.

  • Firefox: FIrefox esetébe szintén találunk History menüpontot és azon belül egy Recently Closed Tabs menüpontot (Előzmények / Nemrég bezárt lapok), amelyből egyesével válogathatjuk ki, hogy a legutóbb bezárt lapok közül melyiket nyissa újra a böngésző. De ha a megnyitott oldalakat tartalmazó fülekre vagy melléjük kattintunk a jobb egérgombbal, akkor az Undo Close Tab menüpontra kattintva újranyithatjuk a legutóbbit is (magyar változatban a Lapbezárás visszavonása menüpont a nyerő). Ha többször játsszuk ezt el, akkor a bezárási sorrendnek megfelelően egyesével visszanyitja a böngésző az előzőleg bezárt oldalakat, új fülön.

  • Edge: Ezek után talán már nem is olyan meglepő, hogy mindez a Windows 10 saját Edge böngészőjében is működik. Ott szintén egy még nyitott lap fülére kell kattintani a jobb egérgombbal, majd a Bezárt lap újbóli megnyitása menüpontra nyomni egyet. Itt is egyesével nyithatjuk újra a korábban bezárt oldalakat ezzel a módszerrel.

Mint a fentiekből is látszik, a véletlenül bezárt oldalak gyors visszanyitása nem éppen kihívást jelentő feladat egyik böngészőben sem. Az is teljesen mindegy, hogy windowsos vagy maces böngésző verziót használunk-e éppen, mert rendszertől függetlenül működik a megoldás mindegyikben.

Ne maradjon le erről sem!