A legjobb ingyenes PDF tömörítő Windowsra

A PDF formátum népszerűségének köszönhetően számtalan PDF manipuláló alkalmazás és online szolgáltatás látott már napvilágot. Ennek köszönhetően bármikor konvertálhatjuk a PDF fájlokat egyéb, szerkeszthető formátumokban, könnyedén darabolhatjuk vagy éppen összedolgozhatjuk őket, illetve az sem jelent gondot, ha szeretnénk valamelyiknek a tartalmát akár teljesen átszerkeszteni, adott esetben okostelefonon. Emellett van még egy olyan teendőnk a PDF-ekkel, amire gyakran van szükség: csökkentenünk kell a fájlméretet. Egy PDF állomány olykor meglehetősen túlméretezettre sikerülhet (például ha sok, jó minőségű illusztráció, fotó kerül bele). Korábban foglalkoztunk már a témával, de most megmutatjuk, melyik – szerintünk – a legjobb ingyenes PDF tömörítő program Windowsra.

A legjobb ingyenes PDF tömörítő Windowsra

Bár vannak szép számmal ingyenes PDF tömörítők, azért a legtöbbnél számolnunk kell néhány korlátozással: vízjel elhelyezése az átalakított anyagon, méret korlát a forrás PDF esetében stb. Szerencsére akad egy üdítő kivétel, amelynél ezzel nem kell számolni.

Windows alatt az egyik legjobb ingyenes megoldás a Free PDF Compressor, amely nevéhez hűen kizárólag a PDF-ek méretének csökkentésére alkalmas, más szerkesztési funkciót nem találunk benne. Sajnos csoportos átalakításra sem hajlandó, de cserébe a használata rendkívül és nem pakol vízjelet a tömörített PDF-ekre, mint megannyi limitált konvertáló. A Free PDF Compressorban előre definiált tömörítési módok közül választhatunk, annak megfelelően, hogy a csökkentett méretű PDF dokumentumot később milyen felhasználásra szánjuk (képernyőn olvasáshoz jó lesz a legerősebb tömörítés is, míg ha később nyomtatni is akarunk, azért nem árt, ha csínján bánunk a beágyazott képek minőségének rombolásával, ami az erősebb képtömörítés esetén itt elkerülhetetlen).

Nem állítjuk, hogy nincs hatékonyabb vagy többet tudó PDF tömörítő Windowsra, de ha valaki tényleg ingyenes megoldást keres, akkor a Free PDF Compressor lesz szerintünk a legobb választás a jelenlegi kínálatból.

Extra megoldások: PDF tömörítés online

Gyakorlatilag rendszerfüggetlen megoldást jelentenek, így Windows alatt – a kedvenc böngészőnkben – is gond nélkül használhatók a különféle online PDF tömörítők. Ezeket itt most nem mutatjuk be külön, mivel korábban már készült róluk részletes teszt. Ha valaki szeretne megismerkedni az amúgy igazán hatékony online PDF tömörítőkkel, erre a linkre kattintva elérheti összeállításunkat.

Ne maradjon le erről sem!