Online diagram készítő és whiteboard tábla program

Az elmúlt években mutattunk már professzionális diagram készítő programot, ingyenes online diagram készítő szolgáltatásokat, sőt, még animált diagramok készítésre használható FCPX plug-int is. Ma egy olyan online diagram készítő megoldást mutatunk, amely egyben egy remek whiteboard tábla program is. Segítségével akár többen is dolgozhatnak egy adott dokumentum elkészítésén. Természetesen ha magányosan vágnánk bele a kalandba, annak sincs akadálya, de valójában inkább a megbeszélések tökéletes kiegészítője, hogy hatékonyabbak legyünk az új ötletek, megoldásra váró feladatok kidolgozásában.

Frissítés 2019.09.13.: Időközben a szolgáltatás átneveződött. A Realtime Board immár Miro néven folytatja. A funkciók azonban egyelőre azonosak. Így a cikkben javítottuk nevet és a linkeket, hiszen az új névhez új domain is társul. Minden más változatlan maradt cikkünkben (beleértve egyelőre a képernyőképeket is).

online diagram készítő és whiteboard tábla program

A Miro tehát több, mint egyszerű diagram készítő. Gyakorlatilag egy sokoldalú whiteboard tábla, amely alkalmas digitális kanban rendszer vezetésére, projekt vázlatok készítésére, gondolattérképek létrehozására egyaránt. Használható egyszerűen a kedvenc böngészőnkben, de ha okostelefonon dolgoznánk inkább menet közben, annak sincs akadálya, hiszen van belőle androidos és iPhone-os app is. A webes felület rendkívül kényelmes, jól átgondolt. Minden használható eszköz (szövegek, dobozok, nyilak, megjegyzések stb.) egyetlen kattintással elérhető a lebegő eszköztárról. Bármilyen objektumra kattintunk a felületen, azonnal megjelenik a szerkesztéshez, testreszabásához szükséges összes opció, közvetlenül az objektum fölött.

A gyorsabb munka elősegítéséhez használhatunk billentyűkombinációkat, s az objektumok, ábrák pontos elhelyezését is megkönnyíthetjük “mágneses” segédvonalakkal. A nagyobb, összetettebb ábrák (ami gondolattérképeknél, céges diagramoknál azért nem ritka), a navigációt megkönnyíti az interaktív térkép, amelyen az egész dokumentumban mozoghatunk.

A programban van prezentációs nézet, használhatunk szöveges vagy videó chatet a közös munka során, s természetesen megjegyzéseket is fűzhetünk bármihez, vagy leoszthatjuk a feladatokat.

Mindemellett a Miro mindent tud, amire szükségünk lehet egy diagram, gondolattérkép, kanban tábla, üzleti analízis, különféle koncepciók készítésekor. A dobozok, nyilak és más felhasználható objektumok mellett kapunk egy halom ikont, ábrát is, amelyek jól jöhetnek a diagramok készítésénél (is). A webes app kifejezetten gyors, nem kell várnunk az objektumok betöltésekor, formázásakor.

A szolgáltatást akár teljesen ingyen is használhatjuk, de ebben az esetben csak hárman lehetnek a csapatunkban, illetve csak három dokumentumon dolgozhatunk. Emellett nem használhatunk néhány prémium funkciót, mint amilyen például a videochat.

Az előfizetés nem éppen olcsó, de befolyásolja az árat az is, hogy hány fős csapatra fizetünk elő, illetve bevállaljuk-e, hogy egy éven át biztosan fizetjük a havidíjat. Cserébe a fenti korlátozások feloldásán túl nagyobb méretben exportálhatjuk az ábrákat, használhatunk saját sablonokat, van képernyő-megosztási funkció, videochat, Google OAuth támogatás, egyéni backup lehetőség stb.

Az ingyenes regisztráció után viszont 30 napig díjmentesen tesztelhetjük az összes elérhető funkciót, vagyis nem kell zsákbamacskát vennünk. Ha pedig megelégszünk az ingyenes változat lehetőségeivel, akkor egy fillérünkbe sem kerül a Miro használata. Márpedig igencsak sokoldalú online diagram készítő, szóval feltétlenül érdemes vele megismerkedni.

Ne maradjon le erről sem!