ASCII felirat készítése és fotó ASCII képpé konvertálása online

Ha valaki még a DOS idején cseperedett fel, bizonyára élénken emlékszik a szöveges fájlokban mindenféle karakterekből szőtt képekre, dizájnos feliratokra. Hasonlókkal találkozhattunk anno a C64-es lemezek tartalmának listázásakor is, s még megannyi helyen. Az ún. ASCII Art ma is élő “művészeti ág”, az internetről letölthető tartalmakhoz mellékelt szöveges fájlokban nap mint nap találkozhatunk vele. Ezúttal megmutatjuk, miként oldható meg saját szövegekből ASCII felirat készítése. De még egy fotó ASCII képpé konvertálása sem ördöngösség az alábbi online szolgáltatásokkal. Mindezt teljesen ingyen.

 

ASCII felirat készítése és fotó ASCII képpé konvertálása

Korábban egyébként mutattunk már néhány ingyenes online szolgáltatást e célra, amelyek szintén nagyon jók (az összeállítás itt olvasható), mi több, még azoknak is szolgáltunk megoldással, akik ebben a stílusban szeretnének videókat készíteni felvételeikből. Most viszont bővítjük a repertoárt két kifejezetten jól használható oldallal.

Az egyik ezek közül az ASCII Figlet Generator, amely egy végtelenségig leegyszerűsített felülettel igyekszik gyorsan és könnyen megoldhatóvá tenni a feliratok ASCII szöveggé történő átalakításának folyamatát. Egyszerűen írjuk be az átalakítandó szöveget (az ékezetes karaktereket nem szívleli sajnos), válasszuk ki a felirat stílusát a Figlet Font opcióban, majd kattintsunk a Generate ASCII gombra. Ha a fontok neve elsőre nem mondana semmit, választhatjuk az all opciót is, ebben az esetben a program az összes rendelkezésre álló stílusban elkészíti a feliratot. Gyors, egyszerű, hatékony.

A kész felirat aztán vágólapra másolható és beilleszthető kedvenc TXT szerkesztőnkbe. A végeredmény szerintünk elég látványos, kár, hogy az ékezetes karaktereket nem kezeli.

Másik ajánlatunk az Online Ascii Art Creator, amely elsősorban inkább arra szolgál, hogy fotókat alakítsunk át ASCII képekké. Csak töltsük fel a kérdéses képfájlt, válasszunk a monokróm vagy színes stílusok közül, adjuk meg a kívánt szélességet (40 – 800 karakter között), majd egy kattintás a Start gombra, s már készült is a csodás ASCII art kép. Itt szintén van lehetőség, hogy vágólapra másoljuk és beillesszük a kívánt TXT szerkesztő programba, de adott esetben egyetlen kattintással letölthetjük a kész szövegfájlt is.

Színes átalakításnál HTML vagy ANSI szöveg között is választhatunk, de adott esetben akár vektoros ábraként (SVG) vagy TGA képfájlként is menthetjük az átalakított fotót.

Ezen az oldalon is kreálhatunk ASCII feliratokat. Ehhez a Text to Ascii Art Banner opciót kell választanunk, majd beírni az átalakítandó szöveget. Egy kattintás és máris készült az ASCII banner, sajnos itt is csak ékezetes karakterek nélkül. Másolhatjuk vágólapra, vagy azonnal le is tölthetjük TXT fájlként.

Ne maradjon le erről sem!