ASCII art: különleges feliratok és képek készítése karakterekből

Az ASCII Art nem mai keletű dolog, de még mindig tartja magát, sőt, mostanában szinte ugyanúgy kezdi reneszánszát élni, mint az animált GIF-ek.
Ha szeretnénk egy feliratot (esetleg logót) stílusos ASCII változatban elkészíteni, vagy csak fotóinkat konvertálnánk karakter-képekké, akkor az alábbi ingyenes online megoldásokkal érdemes próbálkozni.

 

ASCII art feliratok, villámgyorsan

A Patorjk.com oldalon több mint 300 különféle stílusban hozhatunk létre ASCII feliratokat. Nincs más dolgunk, csak beírni a kívánt szöveget, kiválasztani a nekünk tetsző stílust és már menthetjük is vágólapra a látványos ASCII verziót.

 

ascii-art-online-2

Ha nem a legördülő lista alapján, egyesével szeretnénk végigpróbálni mindent, akkor a Test All gombra kattintva az összes stílust azonnal kipróbálhatjuk (eltart azért egy ideig, amíg mind elkészül, de megéri várni rájuk).

 

Picascii

A Picascii oldal, a nevéhez hűen, fotóink ASCII képpé alakítására használható. A végeredmény összeállhat színes vagy fekete karakterekből és a részletességét is kedvünk szerint állíthatjuk.

 

ascii-art-online-1

 

A végeredményhez persze kell egy kis képzelőerő, de ha kicsit hunyorítunk, azért látni fogjuk, miről is van szó. Egészen érdekes hatásokat lehet így elérni.

 

GlassGiant

A GlassGiant szintén jó választás lehet fotóink átalakításához. Itt is megadhatjuk, hogy hány karakter széles legyen az átalakított kép, illetve akár “inverz” változatot is készíthetünk.

 

ascii-art-online-3

 

Van egyébként egy másik, nagyon látványos megoldás is, ami kicsit emlékeztet az ASCII képekre: amikor fotómozaikot készítünk. Ilyenkor egy képet rakhatunk ki több száz másik fotóból, ami manuálisan persze nagy macera lenne, na de mi már mutattunk ennek automatizálására ingyenes megoldást.

Ne maradjon le erről sem!