Biztonságos felhőalapú levelezés a Kaspersky Labtól

A hazai kis- és középvállalkozások némileg bizalmatlanok a felhőalapú szolgáltatásokkal, pedig a legtöbb cég számára az e-mail szolgáltatás az első belépő a felhő megoldások világába. A Kaspersky Lab legújabb Biztonság-mint-Szolgáltatás kínálata olyan újgenerációs észlelő technológiákkal rendelkezik, mint például a gépi tanulás módszere vagy, a valós idejű felhőalapú kibercsapda-értesítés, melyek biztosítják a teljeskörű védelmet a felhőalapú e-mail szolgáltatások számára, többek között a Microsoft Office 365 termékcsalád részére.

 

Továbbra is célkeresztbenaz e-mail

Az e-mailek küldése és fogadása az üzleti életben a mindennapi rutin része, így nem is meglepő, hogy a kiberbűnözők elkötelezetten újabb és újabb módszereket keresnek, amivel kártékony célokra használhatják azokat. A Kaspersky Lab legfrissebb negyedéves jelentése szerint folyamatos növekedés tapasztalható az adathalász és spam levelek használatának számában. A kkv-k számára ez azt jelenti, hogy az IT részlegeknek több időt kell eltölteniük az irreleváns levelek törlésével, a véletlenül törölt fontos levelek visszaállításával, miközben nem tudják a kritikus informatikai feladataikat ellátni.

Ráadásul az irreleváns e-mailek nemcsak csökkentik az IT szakemberek és a munkavállalók hatékonyságát, hanem valós veszélyt jelenthetnek a cégek számára, akár adathalászatra használják, akár a kártékony programok terjesztéséhez. Az elmúlt év célzott támadásainak 28%-ánál a fő kiváltó tényező az adathalász levelek és/vagy a pszichológiai manipuláció által szerzett információk voltak.

 

Biztonságos felhőalapú levelezés

A Kaspersky Lab olyan megoldást kínál a kkv-k számára az informatikai biztonsági feladatok ellátásban, valamint a levelezéseik védelmében, amely biztosítja a védelmet a levelezőszervereknek, a különböző hálózatok közötti átjáróknak (gateway) egyaránt. Idén a Kaspersky Lab bővíti kis- és középvállalati portfólióját a Kaspersky Security for Microsoft Office 365 termékével, amelyet kifejezetten a Microsoft felhőalapú szolgáltatásainak védelmére fejlesztettek.

A Microsoft beépített védelmével együttműködve, a kombinált biztonsági megoldás fokozott védelmet nyújt a Microsoft Office 365-öt használók számára a zsarolóvírusok, a kártékony programokat tartalmazó csatolmányok, a spam- és adathalász levelek és a kiberfenyegetések ellen. Az újgenerációs biztonsági technológiák tartalmaznak egy hálózat-alapú és anti-adathalász motort, a gépi-tanulás alapú észlelést, a sandbox-technológiát, a csatolmány szűrést és a Kaspersky Lab globális kiberfenyegetés adathálózatát, amelyet a fejlesztők a Kaspersky Lab HuMachine technológiával ötvöztek.

 

Natív integráció a felhőben és könnyű kezelhetőség

Ahogy a Microsoft Office 365, a Kaspersky Lab terméke is a felhőben található, amely kényelmes és rugalmas felhőalapú menedzsmentet biztosít a levelezéseknek és a biztonság érdekében. A Kaspersky Security for Microsoft Office 365 a kkv-k számára számos olyan előnnyel jár, mint például a könnyű konfiguráció; a natív integráció; a műszerfal, amely mutatja a fenyegetések és észlelések statisztikáit, valamint a biztonsági mentést és a törölt e-mailek visszaállítását.

„A naponta kiküldött több millió e-mailből elegendő csupán egy, amely rosszindulatú programot tartalmaz vagy adatot halász, ami óriási károkat okozhat vagy akár tönkre is tehet egy vállalkozást. Az új termékünk bevezetésével az a célunk, hogy védelmet biztosíthassunk a felhőalapú levelezések számára is.” – magyarázta Vladimir Zapolyansky, a Kaspersky Lab KKV részlegének vezetője.

A Kaspersky Endpoint Security Cloud mellett az új terméket egyetlen felhőalapú adminisztrációs felülettel lehet irányítani. Az informatikai csapatok számára lehetővé teszi, hogy könnyen kezeljék több különböző szervezet védelmét. A rendszergazdák több fiókot is használhatnak, amely így nagyobb rugalmasságot és egyszerű használatot jelent számukra.

Ne maradjon le erről sem!