Izometrikus ábrák és térképek készítése ingyen, online

Rengeteg izgalmas grafikai megoldásról esett már szó nálunk, kezdve a profi, mégis ingyenes online vektorgrafikus programtól a böngészőben működő diagram készítőkig, de az izometrikus ábrák készítése eddig valahogy kimaradt a szórásból. Ám most ezt is bepótoljuk, mutatunk ugyanis egy online alkalmazást, amelynek segítségével a böngészőben oldható meg az izometrikus ábrák és térképek készítése. A használata ráadásul nagyon egyszerű, hasznosítani pedig számtalan területen lehet, például infografikák készítésekor is.

 

Izometrikus ábrák és térképek készítése

Legyen szó izometrikus térképek, üzleti grafikák, vagy éppen infografikákba szánt ábrák készítéséről, mindegyik esetben nagyra értékeljük majd az Icograms Designer meglétét. Ez az online, tetszőleges – modern – böngészőben használható program ugyanis a végletekig leegyszerűsíti a dolgunkat. Nem kell hozzá semmiféle grafikai tudás, hogy létrehozzunk komplett grafikákat, legfeljebb némi térlátás, legalábbis annyi, amennyit az izometrikus ábrázolásmód megkövetel. Használata rendkívül egyszerű: kiválasztjuk a bal oldal sávból, hogy milyen témakörben kívánunk alkotni, majd a megjelenő, előre elkészített elemeket egymás után elhelyezzük a “vásznon”. Utóbbin egy rácsháló segíti a pontos illesztéseket. Kicsit olyan, mintha LEGO elemekből építkeznénk (van is a gyűjteményben építőkockás objektum gyűjtemény).

A munkafelületen elhelyezett elemek réteg-sorrendje bármikor módosítható, így ha egy frissen lerakott kertrészlet esetleg kitakarná a ház tetejét, egy kattintással előbbre hozhatjuk a házikó ábráját. Elemekből egyébként nincs hiány, még jelölőket, diagramokat is találunk, mindenféle témakörben. Ha mégis hiányérzetünk támadna, akkor az Uploads gombra kattintva feltölthetünk saját grafikákat is. Sőt, az objektumok egy része átszínezhető, így például ha egy lila ponyvás teherautóra lenne szükségünk az eredetileg kék helyett, ez gyakorlatilag két kattintással megoldható.

Miután végeztünk, az elkészült ábrát exportálhatjuk PNG, JPG, vagy éppen SVG formátumban egyaránt, így fel tudjuk használni szinte bármilyen további munkára. Sőt, adott esetben akár szerkeszthető (JSON) változatban is letölthetjük, így ha később még kiegészítenénk további elemekkel, egyszerűen visszatölthetjük a programba és folytathatjuk a szerkesztést.

Az Icogramsban szereplő ábrák licencelése csak azt teszi lehetővé, hogy az elkészült képeket ingyenes projektekhez használjuk fel, de ha épp erre van szükségünk, akkor bizony hatalmas segítség lehet az Icograms (az ikonok egyébként önmagukban is letölthetők az oldalról). A variációk száma szinte végtelen, így csak a fantáziánk szab határt annak, mit tudunk kihozni belőle. Végszónak íme néhány példa arra, mi mindent lehet összerakni, ha van hozzá türelmünk.

Ne maradjon le erről sem!