Tudja meg, mire elég az internetkapcsolat sebessége okostelefonján

Korábban mutattunk egy online szolgáltatást, amelynek segítségével könnyedén lemérhetjük otthoni vagy munkahelyi internetkapcsolatunk sebességét. Nem kell más hozzá, csak egy böngésző. Ezúttal egy olyan megoldással szolgálunk, amelyik iPhone-on és androidos okostelefonokon egyaránt használható, és segítségével a mobilnetünk, vagy az éppen használt wifi hálózat sebességét mérhetjük. Sőt, ez a program még azt is megmondja, hogy a népszerű iOS alkalmazások közül melyek használata lesz zökkenőmentes az internetkapcsolat sebessége tekintetében, az éppen használt hálózaton.

 

Meteor: mire elég az internetkapcsolat sebessége?

A Meteor egy jópofa kis okostelefonos alkalmazás, amely iOS-re és Androidra egyaránt elérhető. Segítségével a mobilnet, vagy az éppen használt wifi kapcsolat sebessége mérhető fel, gyakorlatilag egyetlen mozdulattal. A program ráadásul azt is megmutatja, hogy az internetet használó, népszerű appok (Youtube, Spotify, Messenger, Netflix stb.) számára elegendő-e a rendelkezésre álló sávszélesség, le- és feltöltési sebesség. A számunkra érdekes appokat könnyedén listába szedhetjük, így a mérések végeztével rögtön láthatjuk a rájuk vonatkozó eredményt.

A méréseket menthetjük, így később könnyedén összehasonlíthatók a különböző internetkapcsolatok adatai, ráadásul térképen is láthatjuk, hogy melyik felmérést, hol végeztük. Remek kis ingyen wifi felmérés készíthető így, hogy legközelebb a gyatrának minősített kapcsolatokkal már ne is kelljen próbálkoznunk.

A Meteor nem éppen bonyolult lélek, használata nagyon egyszerű, ráadásuk teljesen ingyenes, így egy próbát mindenképpen megér.

Ha pedig már úgyis az ingyen wifi került szóba, felhívjuk a figyelmüket egy korábbi cikkünkre, amelyben az ilyen kapcsolatok biztonságos használatára vonatkozóan szolgáltunk tippekkel. Sőt, egy másik korábbi cikkünk is kapcsolódik ide: ott olyan ingyenes, online szolgáltatásokat mutattunk, melyekkel azonnal megállapíthatjuk, hogy milyen rendszert, böngészőt, netkapcsolatot használunk, ha ezzel esetleg nem teljesen lennénk tisztában.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató